El Prat inaugura un nou sistema intel·ligent de control de fronteres

El ministeri de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha presentat el nou procediment de seguretat

El ministeri de l'Interior ha inaugurat aquest dilluns un sistema de control de fronteres intel·ligent a l'Aeroport de Barcelona-el Prat, que permetrà agilitar l'entrada i la sortida de viatgers europeus amb documentació digitalitzada gràcies al reconeixement facial i d'empremta dactilar. "Es tracta de facilitar l'accés al país sense detriment de la seguretat", ha assegurat el Ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, durant la presentació de les noves cabines d'identificació.

En total, Barcelona comptarà amb 24 cabines intel·ligents, dotze a la terminal T1 i dotze més en la T2, que en el primer cas permetran augmentar un 50 % la capacitat de control per a ciutadans de la Unió Europea (UE) amb documentació digitalitzada. "Podrem fer un control més gran amb menys personal", ha destacat Fernández Díaz, que ha afegit que les dades que es processin en els aeroports s'emmagatzemen en una base de dades interconnectada, de manera que a l'agilitació dels controls se li sumarà més rigor.

A partir de 2016, també als ports

La primera fase d'implementació d'aquestes instal·lacions de control automàtic de fronteres intel·ligents es desenvoluparà en els aeroports del Prat, Madrid-Barajas, Girona-Costa Brava, Palma, Alacant, Màlaga i Tenerife Sud. També s'utilitzarà aquest sistema per al control marítim al port d'Algesires i el terrestre a la ciutat de La Línia de la Concepció.

A partir del 2016, aquests sistemes es podrien estendre a altres infraestructures portuàries o aeroportuàries de l'Estat, si bé el ministre no ha precisat a quins.