SOCIETAT
Societat 12/04/2013

La nova llei de seguretat privada imposa més controls a les agències de detectius, després del cas de Método 3

L'avantprojecte, aprovat aquest divendres pel consell de ministres, estableix l'obligació als detectius de presentar una memòria anual al ministeri d'Interior, conservar els informes cinc anys i destruir les imatges després d'un any si no són fruit d'una investigació judicial

Ara
1 min

BarcelonaEl ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha presentat aquest divendres l'avantprojecte de la nova llei de seguretat privada, aprovada pel consell de ministres, que, entre altres aspectes, estableix un major control a les agències de detectius, després del cas Método 3.

D'una banda, segons ha explicat el ministre, es crearà un nou registre nacional de seguretat privada, on s'hi hauran d'inscriure totes les empreses de seguretat, agències de detectius, empreses de formació del sector, etc.

@page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } "Augmentarà el control i hi haurà noves obligacions per les agències de detectius", ha assegurat Fernández Díaz, que ha explicat que a banda del llibre de registre, hauran d'elaborar un informe actualitzat que estarà a disposició del client i també dels organismes judicials i policials que ho sol·licitin. A més, hauran d'entregar una memòria anual d'activitats al ministeri.

@page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } Les agències hauran de conservar els informes durant cinc anys i destruiran les imatges després d'un any, a no ser que estiguin relacionades amb una investigació policial i judicial. La llei regularà el sector de manera integral perquè la seguretat privada quedi com una activitat complementaria, coordinada però subordinada a la seguretat pública.

Aquesta llei busca solucionar algunes llacunes de la llei vigent (de 1992) d'un sector que està creixen a l'Estat. L'any 2011 el sector de seguretat privada –format per 1.500 empreses que ocupen 90.000 persones– va facturar 3.600 milions d'euros. “La llei vigent ha estat superada pel desenvolupament tecnològic”, ha dit Fernández.

stats