Societat 08/05/2012

En marxa les aplicacions de la plataforma #novullpagar per a dispositius mòbils

Les apps per a iPhone i iPad i la de dispositius Android ja es poden descarregar a través d'Internet. Ofereixen assessorament legal i tota la informació sobre l'ofensiva ciutadana contra el greuge català en infraestructures

Ara
2 min

BarcelonaLa plataforma ciutadana #novullpagar suma un nou estri per difondre la iniciativa contra els peatges catalans. Des d'aquest dilluns, l'aplicació per a dispositius mòbils Apple (iPhone, iPad i iPod Touch) ja es pot descarregar a través de la botiga 'online', i se suma a la ja disponible per a dispositius Android des de fa dues setmanes.

L'app, que és una extensió de la pàgina web, ofereix assessorament legal i tota la informació sobre l'ofensiva ciutadana contra el greuge català en infraestructures. A més a més de l'aplicació càmera per fer fotografies de la gesta, ofereix una selecció d'imatges i vídeos de #novullpagar, fa un recull de premsa, habilita un espai per trametre les consultes legals i altres preguntes i ofereix accés directe al 'timeline' del compte oficial de la iniciativa a Twitter (@novullpagar_cat) i del perfil a Facebook, i l'accés directe a l'enviament d'un correu electrònic a l'adreça info@novullpagar.cat.

La web contra els peatges catalans, i ara l'aplicació per a dispositius mòbils, són un projecte de Jordi Torres Bonet (@jorditorresb) arran de la iniciativa del pioner d'un #novullpagar amb vídeo penjat a la xarxa, Josep Casadellà (@jcasadella57).

Vist l'èxit de la primera convocatòria massiva del #novullpagar, el passat 1 de maig la Plataforma Prou Peatges va decidir impulsar una segona mobilització popular per demanar la fi de l'abús que representen les carreteres de peatge, la majoria de les quals es troben en territori català. La segona convocatòria està prevista per al 20 de maig, i es farà en dues tongades: a les 12 i a les 18 hores. La plataforma fa una crida a fer extensiva la segona mobilització a tots els peatges de Catalunya i el País Valencià.

stats