Societat 13/07/2017

L'ocupació d'una quarantena de pisos a la Mina, pendent de la decisió del jutge

El Consorci del barri presenta una denúncia pels fets i els Mossos munten un dispositiu policial davant els blocs

Pau Esparch
2 min
Els ocupants reclamen

BarcelonaEl Consorci de la Mina ha presentat una denúncia per l'ocupació d'una quarantena de pisos de protecció oficial. El Consorci ha concretat que va interposar una primera denúncia dimarts al vespre davant els Mossos d'Esquadra, quan es va començar a produir l'ocupació, tot i que la policia catalana no ha tingut constància fins aquest matí de la denúncia. Ara els Mossos estan pendents de la decisió que prengui el jutge, que encara podria ordenar el desallotjament dels pisos ocupats al barri de Sant Adrià de Besòs.

De moment, la policia ha muntat un dispositiu policial davant dels blocs de la Mina afectats per l'ocupació, que se situen entre el carrer d'Anne Frank, l'avinguda Manuel Fernández Márquez i la rambla de la Mina. Fonts dels Mossos han explicat que l'objectiu del dispositiu és evitar que es produeixin noves ocupacions i aldarulls. Tot i això, les persones que han entrat a viure als pisos asseguren que no marxaran dels habitatges. També han reclamat que el Consorci els adjudiqui els pisos a canvi de pagar un lloguer social.

Els Mossos custodien les entrades d'alguns dels blocs ocupats

De fet, el cas de l'ocupació ha arribat després que els Mossos detinguessin fa un mes el regidor del PSC a l'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs Juan Carlos Ramos, en una operació que investiga els contractes a clans de la Mina amb diners públics. En la mateixa operació, dirigida pel jutjat d'instrucció número 4 de Badalona, també s'investiga el gerent del Consorci de la Mina, Juan Luis Rosique, així com tres persones més, vinculades a empreses de seguretat.

L'ARA ja va avançar fa més d'un any que el Consorci de la Mina s'havia gastat com a mínim 810.000 euros contractant empreses per vigilar pisos buits de protecció oficial. Aquestes empreses ni tan sols tenien autorització per fer feines de seguretat i, tal com va apuntar aquest diari i sosté la investigació policial, en realitat eren entitats pantalla per desviar els diners dels contractes a clans de la Mina.

stats