Societat 26/11/2020

L'Ajuntament es compromet a trobar un lloc per dormir a la parella trans que ha de ser desnonada

Els veïns havien ocupat aquest matí el centre LGTBI de Barcelona per demanar una solució urgent

Jordi Mumbrú
2 min
L'ocupació del centre LGTBI, aquest matí

BarcelonaLa protesta de l'organització veïnal Raval Rebel podria donar els seus fruits. Aquest matí han ocupat el centre LGTBI de Barcelona, al carrer del Comte Borrell, per demanar a l'Ajuntament que trobi una solució per a una parella que està a punt de ser desnonada. La Juanita i el seu company han d'afrontar el 3 de desembre el segon intent de desnonament per haver deixat de pagar el lloguer del pis on viuen al carrer del Carme. Tots dos són migrants, ella és trans i ell, a més de trans, és refugiat, segons Anna Moreno, de Raval Rebel. "Les persones trans i migrades no tenen les mateixes alternatives. Malauradament és així", lamenta Moreno, que demana al govern municipal que trobi una solució. I, de moment, segons Moreno, han aconseguit el compromís de l'Ajuntament que el dia 1 de desembre (dos dies abans del desnonament) els donaran una "solució d'alternativa habitacional". Des de l'Ajuntament confirmen que s'han compromès "a treballar per trobar-hi una solució".

Fins que no han aconseguit aquest compromís, una vintena de membres de Raval Rebel han estat dins el centre LGTBI de l'Ajuntament de Barcelona i asseguraven que no en marxarien fins que no es trobés una solució. El compromís ha arribat després de diferents reunions amb representants municipals.

"L'Ajuntament reconeix, d'una banda, la condició de les persones trans, però de l'altra no els donen cap alternativa", criticava Moreno aquest matí, i denunciava que van intentar inscriure la parella a la Mesa d'Emergències, el recurs públic per poder solucionar temporalment aquestes situacions, però els van dir que eren joves (tenen uns 25 anys) i, per tant, es podien "buscar la vida".

Des de l'Ajuntament asseguren que "els diferents serveis d'atenció social de l'Ajuntament, tant els serveis socials com els d'habitatge, mantenen l'acompanyament d'aquesta parella" i recorden que va ser "gràcies a la mediació municipal" que es va aconseguir aturar l'anterior desnonament. Les mateixes fonts reconeixen que "la primera valoració tècnica de la mesa d'emergència del Consorci de l'Habitatge ha estat desfavorable" però asseguren que "s'hi pot presentar recurs, un tràmit per al qual la parella rebrà el suport dels serveis municipals".

stats