IMMIGRACIÓ
Societat 14/03/2014

Les ONG es faran càrrec de l'assistència dels estrangers internats al CIE

El Consell de Ministres ha aprovat aquest divendres el nou reglament que regula, amb gairebé quatre anys de retard, el funcionament dels Centres d'Internament d'Estrangers

Ara
2 min
Diputats del Congrés, senadors i diputats del Parlament visiten avui el CIE de la Zona Franca, en una sessió organitzada per l'Estat.

BarcelonaEl Consell de Ministres ha aprovat aquest divendres el reglament que regula el funcionament dels Centres d'Internament d'Estrangers (CIE), que preveu la col·laboració de les ONG que treballen en aquesta matèria.

La policia assumirà les tasques de seguretat dels CIE però la principal novetat és que de l'àmbit assistencial se n'ocuparà personal aliè a la policia. S'establiran convenis amb les ONG perquè sigui el seu personal qui controli l'assistència sanitària, cultural, jurídica i social dels estrangers internats als CIE. Així ho ha explicat aquest divendres el ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.

Fernández Díaz ha recordat que l'ingrés i l'estada en els CIE es fa sota control judicial "i amb la plena garantia que els interns gaudeixen de totes les garantires jurídiques".

P { margin-bottom: 0.21cm; } P { margin-bottom: 0.21cm; } La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha reconegut que el reglament "cobreix un buit legal" i ha comptat amb les aportacions d'institucions i organitzacions com el Defensor del Poble i el Consell d'Estat. Fa gairebé quatre anys que s'hauria d'haver aprovat aquest reglament ja que així ho establia una llei orgànica del 2009. "Portem cert retard però aquest reglament era una prioritat del Ministeri d'Interior", ha dit Fernández Díaz.

El ministre ha assegurat que el reglament s'ha fet amb "el màxim de consens possible" i "totes les garanties jurídiques". "Tot i que estiguin il·legalment a Espanya, els immigrants gaudeixen de drets i llibertats que l'ordenament jurídic els reconeix", ha assegurat Fernández Díaz.

Segons Fernández Díaz aquest reglament és "més garantista" que l'anterior. Els interns podran posar queixes per l'atenció rebuda o per mal funcionament del centre, si així ho consideren.

P { margin-bottom: 0.21cm; } P { margin-bottom: 0.21cm; }

stats