Societat 27/10/2014

Onze militars de la missió dels Estats Units contra l'Ebola, en observació a Itàlia

No hi ha cap indici que tinguin símptomes de la malaltia i no està clar quin ha estat el motiu d'aquesta decisió

Efe
2 min

WashingtonUn grup de militars nord-americans que va participar a Libèria en l'operació desplegada pel govern dels EUA contra l'Ebola es troba en observació preventiva a la base militar de Vicenza (Itàlia). El general nord-americà Darryl Williams, cap de l'anomenada Operació Assistència Unida contra l'Ebola, i una desena de militars estan en "observació controlada" després d'acabar aquest cap de setmana la seva missió a Libèria, segons han indicat aquest dilluns fonts militars a la cadena CNN.

Els militars seran observats durant 21 dies en un "lloc separat" dins del recinte militar i se'ls prendrà la temperatura dos cops al dia, segons les mateixes fonts, que han assenyalat que no es tracta de "quarantena", sinó d'"observació controlada". De moment, no hi ha cap indici que els militars tinguin símptomes d'Ebola, i no està clar quin ha estat el motiu d'aquesta decisió.

L'actual política del departament de Defensa nord-americà per vigilar les tropes que tornen de l'Àfrica és que, "mentre els individus romanguin asimptomàtics, poden tornar a treballar a les activitats rutinàries amb la família", recorda la cadena. Per contra, el portaveu de la Casa Blanca, Josh Earnest, ha assenyalat que la política d'aquest departament sobre els protocols dels militars involucrats en la missió contra l'Ebola a l'Àfrica Occidental encara no ha estat determinada.

En la seva roda de premsa diària, Earnest ha indicat que aquesta ha estat una decisió presa per un oficial al departament de Defensa, però que "no reflecteix" la política del Pentàgon que, ha assenyalat, "està encara en desenvolupament".

Segons ha indicat la cadena Fox, es tracta d'una decisió que ha pres el cap de l'Estat Major de l'Exèrcit, el general Ray Odiero, que ha ordenat l'aplicació d'aquest control per a tots els militars d'aquesta branca de les forces armades que tornin d'aquesta missió .

El cap de l'Estat Major conjunt, general Martin Dempsey, ha recomanat que la resta de les forces armades segueixin aquest protocol, segons la Fox, que apunta que el secretari de Defensa, Chuck Hagel, està considerant aquesta recomanació.

El general Williams, cap de les forces conjuntes de l'Operació d'Assistència Unida, ha estat a l'Àfrica Occidental un mes per iniciar l'assistència militar nord-americana, període durant el qual ha realitzat nombrosos viatges dins de Libèria. Williams va transferir el comandament de l'operació dissabte al general Gary Volesky.

stats