L'oposició formalitza la petició d'un ple sobre les possibles retallades de Colau

PSC i Cs demanaran, també, la reprovació de l'alcaldessa per la gestió econòmica

La polèmica sobre les possibles retallades que l'equip d'Ada Colau estaria duent a terme continua marcant la política municipal i serà protagonista en el ple de divendres, en què Cs i PSC ja han anunciat que demanaran la reprovació de l'alcaldessa. Avui, a més, PSC, ERC i PDECat han formalitzat la petició d'un ple extraordinari per abordar la qüestió que els republicans ja van anunciar divendres.Els tres grups han registrat la petició amb una proposta d'acord que insta el govern municipal a informar de les partides d'inversió i de despesa corrent "que hauran de retallar", mitjançant una comissió d'estudi de seguiment, segons han informat en un comunicat. Exigeixen a l'executiu municipal "assumir responsabilitats polítiques al més alt nivell" en el cas que es duguin a terme retallades. PP i Cs també han instat el govern municipal a donar explicacions. 

La presidenta del grup de Cs, Carina Mejías, ha anunciat que, a més de demanar la reprovació de l'alcaldessa i els seus gestors "per falta transparència en la gestió", proposarà crear una comissió de seguiment sobre l'execució del pressupost del 2018 perquè el govern municipal presenti una versió actualitzada del pla d'inversions "que inclogui els imports econòmics que poden veure's compromesos en la futura legislatura".

"¿Qui havia de dir a Colau que seria l'alcaldessa de les retallades que tant ha criticat?", ha ironitzat la líder del Cs. El cap de files del PSC, Jaume Collboni, ha insistit que "l'única cosa" que volen saber és "quantes retallades, quins projectes i quines quanties". 

Inquietud veïnal

També la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) ha demanat respostes al govern de l'alcaldessa Ada Colau sobre la situació econòmica.  Denuncia que les acusacions de l'oposició i els desmentits del govern han generat "confusió i incertesa" i demana que, amb urgència, el govern municipal ofereixi una informació detallada i raonada de l'estat dels projectes pendents. També proposa que se celebrin sessions informatives als districtes que permetin analitzar el grau de compliment dels plans d'inversió municipal.

"No podem acceptar que es parli de reprogramació, com fa el primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, sense discutir seriosament la viabilitat dels projectes", apunta la FAVB, que destaca que "des del 2010 moltes coses han quedat aparcades o endarrerides" en molts barris de la ciutat, i que la confirmació d'aquesta informació suposaria un greu incompliment dels compromisos amb la ciutat.

Més continguts de