Societat 05/07/2014

La jutge ordena reconstruir la detenció de Benítez en un mapa com a prova per al judici

Un nou informe mèdic aportat per l'advocat de la defensa descarta que una malaltia cardíaca o la cocaïna influïssin en la mort de l'empresari

Agències
2 min

BarcelonaLa titular del jutjat d'instrucció 20 de Barcelona, Eva Moltó, ha ordenat a la Policia Nacional com a prova pericial de cara al judici una reconstrucció sobre un mapa de la detenció del veí del Raval Juan Andrés Benítez, mort la matinada del 6 d'octubre del 2013 després de ser detingut pels Mossos d'Esquadra.

En una interlocutòria a què ha tingut accés Europa Press, la jutge accepta la petició d'aquesta prova pericial demanada per la Fiscalia consistent en un "pla croquis en el qual apareguin perfectament situats" diversos punts del carrer de l'Aurora del barri de Ciutat Vella, on es va produir l'arrest.

Entre aquests punts, el lloc on hi havia el cotxe dels Mossos on van ficar Benítez després de reduir-lo; el punt de la taca de sang de Benítez després netejat pels policies; la posició des d'on els veïns van gravar els vídeos de l'arrest; el portal de l'edifici on vivia la víctima, i l'emplaçament de l'ambulància.

La jutge aprecia multitud d'evidències segons les quals els nou mossos acusats van poder haver comès un delicte contra la vida de Benítez, i que el van sotmetre "a una situació de perill i riscos innecessaris, que podia comprometre la seva vida".

Ni cocaïna ni malaltia cardíaca

D'altra banda, un nou informe mèdic encarregat per l'advocat David Aineto, que representa els interessos de Juan Andrés Benítez, descarta que la víctima tingués la malaltia cardíaca de Wolff-Parkinson-White. El document, al qual ha tingut accés l'ACN, també conclou que les restes de cocaïna i viagra aparegudes a la seva sang, en concentracions molt baixes, no van tenir cap responsabilitat en el desenllaç.

Per Aineto, aquesta nova prova pericial reafirma que va acabar morint a causa de l'actuació "desproporcionada" dels policies. "Sense l'actuació policial estaria viu", ha sentenciat.

stats