EDUCACIÓ
Societat 22/12/2010

Oriol Pujol i Ernest Maragall veuen segur el sistema d'immersió lingüística tot i la sentència del TS

"El Suprem no té jurisdicció per anul·lar normes de rang autonòmic o estatal", adverteix el president del grup parlamentari de CiU. El conseller sortint d'Educació també creu que la resolució no afecta "ni una sola coma" de la norma, ja que només es refereix a tres casos particulars

Redacció
2 min

BarcelonaTranquil·litat i bons aliments. De la mateixa manera que ho va fer Ernest Maragall al juliol, quan va sortir la sentència del TC, CiU assegura ara que la sentència emesa pel Tribunal Suprem no posa en perill la immersió lingüística en català a les escoles. I Maragall s'ha refermat en la mateixa idea, a la mateixa hora que ho feia Pujol. El conseller des de la conselleria i Pujol des del Parlament, han restat importància a la resolució del TS, que no afecta "ni una sola coma" de la norma, segons Maragall.

Per Pujol, "la sentencia TC en cap cas declara inconstitucional cap precepte de l'Estatut referit a l'ensenyament del català". El diputat ha llegit el fragment de la sentència del TC que diu que és "perfectament legítim" que el català sigui "el centre" de l'ensenyament a Catalunya.

"El TC valida de nou la interpretació de 1994, que deia que està justificat el català com a idioma vehicular i centre de gravetat, sempre que es garanteixi l'ensenyament del castellà, cosa que saben que queda garantit", ha dit.

Per tant, per CiU, el TS no pot fer trontollar el sistema d'immersió perquè la sentència d'avui "s'aferra al que diu al TC". I, sobretot, perquè "el TS no té jurisdicció per anul·lar normes de rang estatal i autonòmic".

"La Generalitat està obligada a garantir la normativa vigent i acatar les sentències però d'acord amb les lleis catalanes i estatals", ha afegit Pujol. La seva conclusió és que el nou govern, previsiblement en mans de CiU, podrà "preservar i mantenir el sistema d'immersió a les escoles". "No renunciarem a la immersió lingüística", ha dit amb contundència.

L'únic que ha admès Pujol és que la nova sentència "potser obligarà a examinar si hi ha una aplicació deficient de la norma als centres educatius" d'on han sorgit els tres recursos presentats, molt pocs en relació amb els 1.200.000 d'alumnes que hi ha a Catalunya. "En tot cas, segur que no posa en qüestió la norma", ha insistit.

stats