CIUTATS
Societat 22/01/2011

Els Mossos desallotgen el cinema ocupat i identifiquen tots els assistents a l'acte que s'hi feia

Els sindicalistes que havien ocupat l'espau al·legaven que hi feien una assemblea informativa sobre la vaga general convocada "legalment" per la CGT, la CNT i la COS per al dia 27

Laia Altarriba / Sílvia Barroso
2 min
Un mosso amb una escopeta per llançat pilotes de goma davant del cinema ocupat. / JORDI PIZARRO

BarcelonaDesallotjament de l'antic Palacio del Cinema, la sala que en els últims anys de funcionament s'havia dit Laiatena Multicines. Els Mossos han fet sortir totes les persones que ocupaven la sala després d'una discussió sobre el mètode a aplicar per buidar el que, aquest dissabte, havia estat rebatejat com a Casa de la Vaga. La majoria de les persones que hi havia, 300 segons els portaveus del col·lectiu Assemblea de Barcelona, hi havien entrat després d'una manifestació contra la retallada de les pensions que s'ha fet des de Sants fins a la Via Laietana. Tanmateix, el nucli dur del grup hi era des del dimarts, segons han fet públic aquest dissabte amb un vídeo que, inicialment, mostrava unes imatges de l'interior de l'edifici però que no concretava quin immoble era.

Poc abans de la mitjanit, la policia ha entrat per la porta del darrere dels cinemes, ara en desús. Segons testimonis dels participants en la protesta, han entrat a la sala nombrosos efectius. N'hi havia de paisà, amb la cara coberta, i també de la unitat dels antiavalots, uniformats. Els agents han anunciat als assistents a la reunió que s'han d'identificar un per un. Els representants sindicals de la CGT, la CNT i la COS, convocants de la vaga, han al·legat que eren al local fent una assemblea informativa sobre una "vaga comunicada legalment". S'han ofert a identificar-se ells a canvi de deixar marxar la resta d'assistents a l'assemblea. La policia, però, ha assegurat que havia d'identificar tothom. Els participants han decidit no col·laborar en la identificació i els agents han començat a fer sortir els participants en la protesta.

La intenció del col·lectiu que ha ocupat l'edifici era convertir-lo en quarter general de la preparació de la vaga general convocada per la CGT, la CNT i la COS per al dia 27 de gener.

La policia tem que es reprodueixi la situació de la vaga general del 29-S. Aquell dia hi havia l'antiga seu de Banesto, a la plaça Catalunya, ocupada, i es va convertir en un punt conflictiu. Les crítiques cap a Interior per no haver desallotjat l'edifici abans del dia de la vaga van ser generals, i la conselleria va al·legar que no tenia permís judicial per fer-ho. No va ser fins al mateix dia de la vaga, argumentant que a l'edifici s'hi amagaven els autors dels aldarulls, que la policia hi va entrar i va buidar l'edifici a la força.

stats