Societat 07/11/2013

El Parlament demana que no es talli l'aigua, la llum i el gas en casos de pobresa energètica

Els diputats insten el Govern a exigir un informe de serveis socials abans que les companyies puguin tallar el subministrament

Efe
1 min

BarcelonaEl Parlament ha aprovat aquest dijous una moció que insta el Govern a garantir que les companyies d'aigua, llum i gas no puguin tallar el subministrament a les famílies pobres que no poden pagar les factures sense disposar abans d'un informe de serveis socials.

La moció, que ha sigut aprovada només parcialment, preveia en el text inicial una clàusula perquè "el silenci administratiu tingui sentit negatiu", però ha sigut rebutjada amb els vots de diversos grups. Sí que ha prosperat l'obligació que "s'estableixi un protocol obligat de comunicació i intervenció prèvia dels serveis socials per aplicar les ajudes necessàries a fi d'evitar el tall de subministrament".

Es crearà també una taula rodona sobre pobresa energètica "com a espai de diagnosi, anàlisis i debat", i s'elaborarà un "pla de xoc contra la pobresa energètica". La moció ha sigut defensada pel líder d'ICV, Joan Herrera, que ha destacat la importància que la Generalitat pugui impedir el tall del subministrament dels serveis essencials.

stats