Societat 12/07/2016

La ministra Pastor posa en valor la "determinació" del govern espanyol en la inversió en el corredor mediterrani

La titular de Foment assegura que prioritzarà l'eix "amb obres i no amb paraules" i critica que el PSOE no invertís res en aquest eix

Acn
2 min
La ministra de Foment en funcions, Ana Pastor, junt al president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig.

ValènciaLa ministra de Foment en funcions, Ana Pastor, ha remarcat aquest dimarts la "determinació" del govern espanyol per materialitzar les inversions que necessita el corredor mediterrani. Pastor ha fet aquest referència durant el seu discurs d'inauguració del Moll de Costa del Port de València, on ha assegurat que el govern espanyol ha prioritzat l'eix "amb obres i no amb paraules" i s'ha mostrat convençuda que s'avançarà gràcies a la coordinació entre administracions i a la lleialtat institucional.

La ministra s'ha referit al corredor mediterrani després de les intervencions de l'alcalde de València, Joan Ribó, i del president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, que han reclamat més esforç i més concreció per part de l'Estat. Al respecte Pastor ha dit tenir "memòria recent" i ha defensat que el 2011 no hi havia cap projecte per al corredor mediterrani i que en l'actualitat l'Estat ha invertit 6.000 milions d'euros, ha finalitzat l'alta velocitat a Alacant i ha arribat a la frontera amb França. La ministra en funcions ha afegit que s'estan realitzant les obres d'implantació del tercer fil sense descartar que en un futur s'implanti la doble via d'ample internacional.

Així mateix, ha avançat que el seu ministeri destinarà 34 milions a connectar per via fèrria el Port de Sagunt i que treballa en renovar la via Sagunt-Terol-Saragossa. Al respecte també ha afegit que per al 2017, si pot continura al govern, una de les inversions prioritàries serà la renovació d'aquesta via.

Ximo Puig critica un model "fracassat"

Per la seva banda, el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha dit durant el seu discurs que el País Valencià necessita el corredor "com l’aigua" i que des de les primeres reclamacions de l'eix mediterrani l'any 1919 "poc s'ha avançat". Després d'exposar els indicadors econòmics i exportadors dels territoris per on ha de transcórrer el corredor mediterrani, Puig ha afegit que no hi ha cap criteri racional per postergar la infraestructura i ha insistit en reclamar actuacions ràpides, "amb calendaris concrets i amb urgència".

El cap del Consell ha dit que els valencians no volen cap privilegi perquè "estem en contra dels privilegis" i ha reclama "racionalitat i conseqüència amb un model radial que ha fracassat". Puig ha indicat que la reclamació no és victimista sinó que l'assumeix tot el poble valencià, a través dels seus grups empresarials, polítics associacions i sindicats i s'ha preguntat: “per què a la Comunitat Valenciana li costa sempre tant fer-se escoltar?".

A continuació, Puig ha dit que les infraestructures als ports no s'han de fer per afavorir-ne uns per sobre dels altres i que les infraestructures que són imprescindibles per al País Valencià també ho són per al progrés de l'estat espanyol.

stats