Societat 07/06/2013

El Patronat de Sant Pau no assumeix la presentació del concurs de creditors perquè ja havia dimitit

El departament de Justícia insisteix que els dimissionaris se n'han de fer càrrec fins que no es nomenin els substituts

Efe
2 min

BarcelonaEl Patronat de la Fundació que gestiona l'Hospital de Sant Pau, la situació econòmica del qual té "signes d'insolvència", no assumeix la presentació del concurs de creditors que li ha requerit la Generalitat perquè quan els ha arribat la petició ja havien formalitzat la dimissió irrevocable.

Segons fonts del patronat, els càrrecs del patronat, -tres en nom de la Generalitat, un de l'Ajuntament i un altre de l'arquebisbat-, són unipersonals, no tenen remuneració i deixen de tenir cap responsabilitat quan formalitzen la seva dimissió.

Per contra, el departament de Justícia, del qual depèn el Protectorat de Fundacions, entén que els membres del patronat estan en funcions fins que no es nomenin altres representants i han de ser els encarregats de complir el requeriment de presentar el concurs de creditors.

Segons els documents, el secretari de la Fundació de Gestió Sanitària de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, Joaquim Jornet, ha registrat a les 13.47 hores d'avui, davant la direcció general de Dret i Entitats Jurídiques de la Generalitat, l'acord en el qual "els membres del patronat en ple presenten la renúncia irrevocable al càrrec de patró".

Una hora després, a les 14.45 hores, està datada la sortida de la carta en la qual el director general de Dret i Entitats Jurídiques, Santiago Ballester, comunica al president dimissionari de la Fundació, l'exconseller Xavier Pomés, que mentre s'està tramitant la petició d'intervenció que la Fundació va presentar el 9 d'abril, els comptes analitzats manifesten "signes d'insolvència".

"De l'anàlisi de la informació econòmicofinancera que han tramitat, es posa de manifest l'existència de signes d'insolvència, mentre que, a l'estat actual de les coses i més enllà del que resulti del tancament comptable definitiu, l'entitat no podria fer front a les seves obligacions econòmiques exigibles", indica en la seva carta Ballester.

El director general de Dret i Entitats Jurídiques afegeix als membres del patronat que havien dimitit una hora abans que "aquesta circumstància es posa en el seu coneixement als efectes del que disposa la llei 22/2003 de 9 de juliol, concursal, perquè el Patronat de la Fundació adopti les mesures que legalment corresponguin i les notifiqui a aquest Protectorat".

Aquest requeriment a presentar concurs de creditors és, segons el departament de Justícia, de compliment obligat i han de portar-ho a terme els membres del Patronat, "que estan en funcions", ha insistit una portaveu de la conselleria.

stats