SANITAT
Societat 07/06/2013

Dimiteix en bloc la cúpula directiva de l'Hospital de Sant Pau

El Patronat de la Fundació de Gestió Sanitària del centre ho ha comunicat aquest divendres. Consideren que el centre viu un "bloqueig" i critiquen que les darreres imputacions donen "una imatge negativa" de l'hospital

Acn
2 min

BarcelonaEls membres del Patronat de la Fundació de Gestió Sanitària de l'Hospital de Sant Pau han presentant conjuntament la seva dimissió "irrevocable" aquest divendres, segons ha informat el centre hospitalari. El patronat ha mantingut una reunió extraordinària en la qual han presentat la dimissió i després l'han comunicada al Protectorat de Fundacions. Els dimitents entenen que el centre es troba en una situació de "bloqueig" i que necessita l'aplicació de "mesures urgents que assegurin la seva viabilitat futura com un dels hospitals de referència de tot Catalunya". Afegeixen que la imputació judicial de set persones aquesta setmana "no fa altra cosa que oferir una imatge negativa" del centre i els treballadors.

La decisió es produeix després que aquest dimarts el jutge de Barcelona que investiga les obres del nou Hospital de Sant Pau cités a declarar com a imputades set persones per un presumpte delicte de malversació de fons públics i prevaricació, entre les quals destaquen Josep Prat, expresident de l'Institut Català de la Salut (ICS), i Xavier Casas, extinent d'alcalde de Barcelona.

Els membres del Patronat consideren que aquesta imputació "no fa altra cosa que oferir una imatge negativa del centre sanitari i dels professionals que hi treballen", segons consta al comunicat emès pel centre sanitari. El 12 d'abril aquest mateix patronat va sol·licitar al Protectorat de Fundacions de la Generalitat la intervenció del centre, petició que encara "no ha sigut atesa", informa el centre.

El president de la fundació gestora del centre, Xavier Pomés, ha fet un pas enrere després d'haver assumit les regnes de l'hospital en un moment convuls. Pomés, exconseller de Salut de CiU fins al 2003, va arribar fa un any al centre. També han dimitit els representants de la Generalitat Josep Manuel Basáñez i Enric Agustí i Fabré, el representant del Capítol Catedralici Josep Ramon Pérez Sánchez, així com la delegada de Salut de l'Ajuntament de Barcelona, Cristina Iniesta. A l'abril havia plegat el gerent de l'hospital, Xavier Corbella.

stats