Societat 19/07/2014

Pelegrí fa una crida a consumir "més fruita catalana" per contrarestar els atacs a camions a França

El conseller d'Agricultura considera "inadmissible" que l'estat francès no actuï amb més contundència per evitar les agressions

Acn
2 min

PalafrugellEl conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, no ha dubtat a l'hora de mostrar el seu suport als productors agraris afectats pels atacs a camions de fruita catalana que s'han produït els darrers dies a la frontera francesa. Pelegrí assegura que és "inadmissible" i "incomprensible" que l'estat francès no actuï amb més contundència davant d'aquests fets i, al mateix temps, reclama a la Unió Europea que activi les mesures anticrisi per "rebaixar les tensions".

En aquesta línia, el conseller ha llançat una crida als ciutadans catalans perquè consumeixin més fruita del territori per contrarestar les pèrdues que pateixen els productors atacats. "Fem un esforç i consumim més fruita d'aquí per ajudar als productors catalans que treballen per guanyar-se la vida i que estan patint aquests atacs", ha reblat.

El conseller d'Agricultura i Ramaderia, Josep Maria Pelegrí, ha assegurat que el govern francès no està protegint Catalunya ni la fruita catalana. "Nosaltres hem intentat fer un producte de qualitat i són inadmissibles les conductes com les que s'estan produït a la frontera amb França que provoquen l'impediment de circulació de mercaderies", ha assenyalat. Pelegrí ha destacat la bona feina i esforç que, any rere any, han anat realitzat els pagesos i productors agraris catalans per obtenir "bons productes".

En aquest sentit, el conseller ha demanat a la Unió Europea que prengui cartes en l'assumpte. "La UE té les mesures anticrisis necessàries que ajudarien a rebaixar les tensions, aquesta situació ve donava per una qüestió de producció i de preus baixos que no depèn dels productors catalans", ha assenyalat. Per això, Pelegrí ha explicat que ja han mantingut converses amb membres de l'Estat i del ministeri d'Agricultura que han entès que és necessari activar les mesures anticrisis de la UE. "Mesures com hi ha a l'estat francès i italià. Ja s'ha demanat a la Comissió Europea que és a qui li correspon activar-les i considerem que s'hauria de fer amb una urgència important", ha subratllat.

Pelegrí ha afirmat que entén les crítiques, reclamacions i les possibles protestes que tenen previst fer els productors catalans per denunciar la situació que pateixen. "És incomprensible que en segle XXI no s'actuï amb més contundència contra atacs incomprensible si injustificats", ha reblat.

El conseller i secretari general d'UDC ha fet aquestes valoracions després d'assistir a l'acte de presentació i proclamació d'Albert Gómez com el nou candidat de CiU a l'alcaldia de Palafrugell a les properes eleccions municipals del 2015.

stats