Societat 21/06/2013

El govern xifra les pèrdues per les riuades de l'Alt Pirineu i la Vall d'Aran en 12 milions d'euros

Ho ha explicat sobre el terreny el conseller de Territori, Santi Vila, que ha anunciat que les obres de reparació de la C-28 començaran la setmana que ve

A. Solé
2 min
La carretera C-28 entre Viella i Arties, aquest divendres al matí

BarcelonaLes pèrdues en desperfectes a les carreteres i sistemes de sanejament per culpa de les riuades a la Vall d'Aran i l'Alt Pirineu costaran 12 milions d'euros. Així ho ha explicat aquest matí el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, en la seva visita a la zona afectada.

Santi Vila ha anunciat l'inici imminent de les obres, que el govern les declararà com a emergència per poder-les començar al més aviat possible, previsiblement la setmana que ve.

En el cas de la xarxa viària, els treballs començaran quan baixi el nivell dels rius, mentre que a les infraestructures hidràuliques −principalment, depuradores− ha dit que cal fer una anàlisi més exhaustiva dels danys, tenint en compte que s'ha d'esperar que baixi el nivell de l'aigua i fer un repàs de l'estat dels col·lectors.

Les obres de reparació de la carretera C-28 −entre Viella i el Port de la Bonaigua– començaran la setmana que ve, i ha assegurat que en el tram d'aquesta carretera entre Arties i Salardú ja es podrà circular en els dos sentits d'aquí a tres setmanes.

Els principals danys s'han produït a la C-28, entre Gessa, Arties i Salardú (Vall d'Aran). Així mateix, les riuades també han causat desperfectes a la L-500, al Pont de Suert (Alta Ribagorça) i a la C-147, a Isil (Pallars Sobirà). En global, les afeccions a les carreteres de la xarxa de la Generalitat ascendeixen a uns 5 milions d'euros. La part dels col·lectors d'aigua puja a 7 milions.

Vila també ha explicat que entre el Servei Meteorològic de Catalunya (meteocat), l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i l'Institut Geològic de Catalunya (IGC) faran un estudi per determinar causes de les riuades i decidiran les futures actuacions a la zona.

stats