Barcelona
Societat 11/10/2021

Una pintada anarquista embruta el mosaic de Miró a la Rambla de Barcelona

L'Ajuntament ha reparat el dany a primera hora d'aquest dilluns

ARA
1 min
La pintada sobre el mosaic de Miró

BarcelonaDe color groc i sobre la zona de rajoles blaves: una pintada anarquista ha danyat durant el cap de setmana el mosaic de Joan Miró a la Rambla de Barcelona. La veu d'alerta la va donar diumenge Damià Martínez, cap de l'àrea de programes públics de l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural, que va penjar una fotografia a Twitter en què es podia veure la pintada, que embrutava sobretot la part blava del mosaic però deixava rastre també sobre altres rajoles.

A primera hora d'aquest dilluns, la direcció de Patrimoni de l’Ajuntament ha intervingut d'urgència sobre la zona per esborrar-ne la pintada. Segons ha informat Betevé, un equip especialitzat ha fet una primera valoració dels danys i ha procedit, després, a la neteja de la pintada, que ja no és visible. Fonts municipals concreten que en actuacions d’aquest tipus s’aplica un decapant i aigua per anar desincrustant la pintura i recupera l’aspecte original.

El mosaic, situat al pla de l'Ós, data del 1976 i forma part del catàleg d'art públic de la ciutat. Es va crear amb l'objectiu de donar la benvinguda als visitants que arribessin a la ciutat per mar, de la mateixa manera que a l'Aeroport hi ha un mural de Miró que saluda qui arriba a Barcelona per aire. El 2017 es va convertir en un espai d'homenatge a les víctimes de l'atemptat terrorista del 17-A i, durant uns dies, es va omplir de flors i missatges.

stats