Societat 21/09/2019

Un home s'ofega a Platja d’Aro a l'inundar-se els baixos on dormia

Una veïna havia denunciat la seva desaparició

Ara
2 min
Un dels carrers de Platja d’Aro inundat pels aiguats que van caure ahir al municipi.

Platja d'AroEl temporal de pluges ha deixat aquest dissabte un mort a Platja d’Aro. La víctima és un home d’uns 30 anys que va morir ofegat després que s’inundessin els baixos comercials on dormia, pels forts aiguats que van caure en aquesta localitat. Els bombers van trobar el cos sense vida a dos quarts de vuit del vespre, dins el local –al carrer Ciutat de Girona– on el noi pernoctava amb permís del propietari, segons van confirmar fonts municipals. L’ACN va detallar que qui va donar la veu d’alarma va ser una veïna, que va denunciar la desaparició de l’home al no trobar-lo al lloc habitual.

Els Bombers de la Generalitat van desplaçar-hi fins a sis dotacions. Els efectius van haver d’extreure l’aigua de la zona inundada fins que la unitat subaquàtica del Grup d’Actuacions Especials dels Bombers va poder fer la immersió per rescatar el cos. Els Mossos d’Esquadra treballen per identificar la víctima.

Castell-Platja d’Aro va ser, de fet, un dels municipis més afectats per la forta pluja que va caure ahir al litoral de Catalunya, especialment a la Costa Brava, on es van registrar centenars de trucades a emergències per multitud d’inundacions. En aquest municipi del Baix Empordà, diversos carrers i aparcaments subterranis van quedar negats d’aigua. Les inundacions també es van repetir a Palamós, Roses i Sant Feliu de Guíxols, entre d’altres.

Al vespre, Protecció Civil va rebaixar el pla Inuncat fins a un nivell de “prealerta”. Les autoritats consideren que el front de pluges intenses ja ha passat, però avisen que els xàfecs es podrien mantenir unes hores més a l’Alt Pirineu. Dissabte el temporal va deixar fins a 100 litres per metre quadrat repartits de manera dispersa: sobretot a la Costa Brava però també al Camp de Tarragona i a les Terres de l’Ebre.

stats