Societat 18/08/2015

Els veïns del Poble-sec converteixen els escocells en petits jardins

El projecte vol millorar l'aspecte del barri i fomentar la cohesió entre els veïns

Ara
1 min

BarcelonaFa prop de tres anys, Tamara Sancho, farta de veure brutícia acumulada a la terra dels arbres del barri, va començar a cultivar plantes en dos arbres que són davant de casa seva. Recentment, s’ha unit amb diversos veïns del Poble-sec per convertir els escocells dels arbres en microjardins.

Ara vol que això passi a ser una pràctica habitual tant al Poble-sec com a la resta de la ciutat. Al principi li arrencaven les plantes i se les enduien, però a còpia s'insistir-hi, Sancho ha aconseguit que altres veïns participin a mantenir vius els jardinets i a crear-ne de nous. Per fer-ho, compta amb el suport de la Xarxa d’intercanvis del Poble-sec, el Trocasec.

Per difondre el seu projecte, aquesta veïna del Poble-sec està creant un mapa per ubicar tots els minijardins que ja existeixen i tots els nous que els veïns vulguin impulsar. De moment, ha comptabilitzat una desena de petits jardins que es concentren als carrers de Poeta Cabanyes, Magalhâes i Salvà.

L’origen de la idea es remunta molts anys enrere. Quan era petita, el pare de Sancho li explicava amb orgull que quan vivia a Xile havia aconseguit plantar arbres en una zona comunitària davant de casa seva. Més de 30 anys després, caminant pel Poble-sec, la Tamara va descobrir un petit jardí en un arbre del davant del Restaurant Ca l’Oliveta, al carrer Poeta Cabanyes, i aquesta va ser l’espurna que li faltava per tirar endavant el seu projecte de minijardins.

stats