Societat 25/11/2021

La Policia Nacional decapita la cúpula criminal dels Boixos Nois

Catorze detinguts d'un grup radical que traficava amb drogues i explotava sexualment dones

A.L.
2 min
Part del material que va trobar la policia

BarcelonaCop policial contra la cúpula criminal del grup Boixos Nois. La Policia Nacional va detenir el 2 de novembre 14 membres del grup radical, als quals s'imputen delictes greus de tràfic de drogues, importació de medicaments il·legals, explotació de dones per a la prostitució, tinença d'armes i blanqueig de diners. La meitat dels detinguts han ingressat a la presó. El cos policial espanyol va fer 18 escorcolls domiciliaris en diferents municipis del Vallès com Sabadell o Barberà del Vallès i a Torrelles de Llobregat, al Baix Llobregat, en un operatiu dirigit pel jutjat d'instrucció número 1 de Sabadell, i en el qual es van intervenir 10 armes de foc –de pistoles a subfusells– i diverses armes blanques –es van trobar diverses destrals–, bats de beisbol, un 1 kg de cocaïna rosa, 5.000 plantes de marihuana, haixix, substàncies estupefaents i molt material supremacista. Els membres de la banda tenien llibres, revistes, tota mena d'objectes i insígnies nazis, fotografies de Hitler, esvàstiques i banderes espanyoles amb proclames contra grups d'esquerra.

Imatges de la detenció dels 14 membres dels Boixos Nois en un vídeo cedit per la Policia Nacional

En el marc d'aquest operatiu que ja va avançar La Directa s'han bloquejat més de 20 comptes bancaris, s'han embargat tres habitatges i 27 vehicles, així com s'han intervingut més de 300.000 euros en efectiu. Segons el comunicat de la Policia Nacional, la investigació es va iniciar a principis del 2020 i el nexe d'unió era el grup Boixos Nois. Els arrestats actuaven com una "organització criminal jeràrquica i disciplinada, i amb un excessiu caràcter violent que manifestaven davant altres organitzacions i clans que els intentaven disputar la seva zona d'actuació".

Segons els investigadors, la banda tenia una complexa xarxa de "productors i redistribuïdors" de la droga, amb els quals evitaven mantenir contacte. Respecte a la importació de medicaments prohibits, principalment anabolitzants, segons la Policia Nacional, alguns podien provocar la mort del consumidor. El grup tenia un pis a Sabadell dedicat a la prostitució, que els permetia obtenir finançament per a la resta de les seves activitats delictives. "Aquesta facció radical seria l'hereva de la coneguda com a Casuals, desarticulada fa uns anys amb la detenció i empresonament d'alguns dels seus membres acusats d'extorsió i segrest", explica el cos policial. La Directa va informar qui eren els membres que encapçalaven aquesta xarxa, tots coneguts neonazis vinculats als Boixos Nois: Ivan Chicano Ballestar, Dídac González Llobet, Francisco Pérez García Paco, Sergi Verdaguer Corral, José Amador Valverde Ruiz, Antonio Pozo Segura i Genís Vila Pujol.

Un dels caps de la banda pertanyia a la banda de motoristes Àngels de l'Infern, Hells Angels, vinculada també a diversos operatius policials. La investigació del jutge segueix el seu curs, s'ha pres declaració dels 14 detinguts, i de moment 7 continuen a la presó preventivament.

stats