Societat 08/12/2013

Una plataforma animalista denunciarà Port Aventura pel presumpte maltractament dels cavalls en els espectacles

L'entitat ha desplegat aquest diumenge una pancarta a les portes del parc temàtic per denunciar públicament la situació

Acn
2 min
Els membres de la plataforma, aquest diumenge a les portes del parc / ACN

Vila-SecaLa Plataforma Iniciativa Animalista contra la tortura animal (PIA) denunciarà als jutjats el suposat maltractament dels cavalls que s'utilitzen en els espectacles de l'àrea temàtica del Far West. Segons la PIA, els cavalls han d'actuar quatre cops al dia en passis de 30 minuts en què pateixen caigudes violentes a terra i els cops de fuet dels seus domadors.

Els animalistes consideren que els animals tenen símptomes de patir estrès per haver de suportar sorolls estrepitosos i condicions climàtiques no sempre favorables. La PIA denunciarà el cas als jutjats després que Port Aventura no els hagi donat explicacions en dos mesos. Aquest diumenge han fet una acció de protesta a les portes del parc. Membres de la plataforma han desplegat una pancarta per denunciar públicament el presumpte "maltractament reiterat" que pateixen els cavalls que s'utilitzen en els espectacles de l'àrea temàtica del Far West. Com ha explicat el portaveu de PIA a Tarragona, Toni Teixidó, l'entitat es va assabentar d'aquesta situació per les denúncies que els van fer arribar diverses famílies que havien vist els cavalls lesionats i sagnant.

Des de la plataforma han assegurat que han intentat contactar amb responsables de Port Aventura però no han rebut cap resposta per part del parc "des de fa dos mesos". Per aquest motiu, la PIA ha decidit actuar i, en primer lloc, denunciar públicament la situació dels animals amb l'actuació d'aquest diumenge, on també han mostrat el seu rebuig "per la històrica explotació laboral que sofreixen les treballadores del parc i per la destrucció del territori i les agressions al medi que comportarà el complex Bcn World".

L'organització ecologista ja prepara una denúncia que s'interposarà davant de les autoritats competents de la justícia. "No ens han deixat cap altra via, entenem que no han volgut el diàleg i s'haurà de solucionar amb una denúncia", ha lamentat Teixidó.

stats