Societat 19/07/2020

Catalunya notifica 944 positius nous per covid-19, el 74% a Barcelona i l'àrea metropolitana

En les últimes hores no s'ha registrat cap víctima mortal però els ingressats greus ja són 60

P.e.
2 min
Diverses persones passejant aquest dijous per la Rambla de Barcelona

BarcelonaUn dia més, Catalunya es manté al voltant del miler de positius nous per covid-19. Segons les dades d'aquest diumenge del departament de Salut, s'han notificat 944 casos nous de coronavirus, el 74% dels quals a Barcelona i l'àrea metropolitana, on se situen els 13 municipis que tenen restriccions per frenar els contagis des d'aquest dissabte. En concret, 312 positius corresponen a Barcelona, 274 a la regió metropolitana sud i 112 a la metropolitana nord. La resta de casos nous són a la regió de Lleida, amb 153 –dels quals 135 corresponen al Segrià–; a Girona, amb 39; a la Catalunya Central, amb 17; a Tarragona, amb 15, i a les Terres de l'Ebre, amb un. Els 21 contagis que falten no estan classificats per territori.

Així mateix, segons el recompte de Salut, en les últimes hores no s'ha registrat cap víctima mortal. Fins ara 12.636 persones han mort per covid-19 a Catalunya. Però els ingressats greus han tornat a pujar amb vuit pacients nous i ja són 60 les persones que actualment són a l'UCI. Des del principi de la pandèmia 4.209 pacients han passat per l'UCI. Pel que fa a les altes hospitalàries de coronavirus, se n'han notificat 52 més i ja són 40.457 les persones que l'han rebut. Dels 944 positius de les últimes hores, 25 han sigut en residències de gent gran, on fins ara 15.348 persones s'han contagiat de covid-19.

Des d'aquest dissabte Salut també va decidir donar la retrospectiva de casos de coronavirus als municipis on s'han aplicat restriccions per frenar els rebrots. Tot i això, les dades d'aquest diumenge no són comparables, perquè a partir d'ara el departament ha canviat el criteri i facilitarà les xifres de les localitats només amb els positius de tests PCR. Fins ara sumaven els contagis confirmats amb proves PCR i els tests serològics, però com que els serològics marquen que has passat el virus sense poder-ho fixar en un dia concret Salut ha acordat que les dades dels municipis només es basaran en els tests PCR. En canvi, el balanç global de Catalunya i de cada regió sanitària mantindrà la suma dels positius amb proves PCR i els tests serològics.

stats