Societat 16/05/2014

Indignació amb els regidors del PP a Toledo per abandonar el ple quan parlava la mare d'un nen malalt de càncer

Polèmica per la sortida de la sala de plens dels regidors populars. Els pares denunciaven que les retallades del govern de Cospedal estan afectant el tractament que reben els seus fills

Efe
2 min

ToledoDiversos grups polítics i associacions han criticat aquest divendres els regidors del PP a l'Ajuntament de Toledo per abandonar el ple quan havia de prendre la paraula una representant dels pares de nens malalts de càncer de l'hospital Verge de la Salut, per reivindicar millores en el seu tractament.

Tant des de l'equip de govern del PSOE com des d'IU i l'Assemblea en Defensa de la Sanitat Pública han recriminat als regidors populars que no escoltessin les demandes dels pares d'aquests nens. El PP ha justificat la seva postura adduint que l'alcalde, Emiliano García-Page, estava "tensant la corda" i animava el públic "a insultar els regidors del PP".

Tots els regidors del PP, amb l'excepció d'Ana Isabel Bejarano, van abandonar la sala de plens quan una mare anava a explicar les mancances que tenen aquests pacients a l'hospital Verge de la Salut, mancances que atribueixen a les retallades. No només han sortit de la sala, sinó que ho han fet increpant els ciutadans, en un ambient de tensió i amb insults creuats.

"No m'importa això. No m'interessa"

El PSOE ha demanat la dimissió del president de la Diputació i regidor del PP, Arturo García-Tizón, per considerar-lo "indigne" del càrrec. Segons el PSOE, quan García Tizón sortia del saló de plens, "un pare, amb sanglots, li va lliurar un document amb les seves reivindicacions, però el regidor li va dir: 'no m'importa això. No m'interessa'".

La portaveu del PP de Toledo, Claudia Alonso, ha informat que un dels regidors ha rebut al seu mòbil personal amenaces on se li deia que "després de la de Lleó, és ell", pel que ha presentat una denúncia davant les forces de seguretat .

María Luisa Gómez , la mare que va llegir l'escrit amb les reivindicacions dels pares ha assenyalat que "totes aquestes exigències no són més que les necessitats pròpies de la malaltia". Els pares demanen més espai d'hospitalització exclusiu per als nens malalts de càncer, amb més personal qualificat, habitacions d'aïllament , màxima esterilitat i no barrejar aquests pacients amb nens amb altres patologies, pel risc d'infeccions en tenir les defenses més baixes.

El servei de Pediatria del Complex Hospitalari de Toledo va anunciar el passat 14 de maig, després de conèixer les demandes, que habilitarà en els pròxims mesos amb un espai d'hospitalització específic d'Oncologia Pediàtrica, a més d'una nova habitació d'aïllament.

stats