El president del Suprem critica les "desqualificacions" de càrrecs públics contra la sentència de la Manada

Carlos Lesmes respon que les discrepàncies per la resolució del tribunal de Navarra "s'han de fer valer" en els recursos

El president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Carlos Lesmes, ha respost aquest divendres a les mostres de rebuig a la sentència de la Manada, que condemna els cinc agressors a una pena de 9 anys de presó cadascun per abús sexual i no per violació. Lesmes ha criticat les "desqualificacions" fetes per càrrecs públics contra la resolució de l'Audiència de Navarra perquè "comprometen greument la confiança" en el sistema de justícia. Les decisions judicials "estan, sense dubte, sotmeses a la crítica pública", ha admès Lesmes, però ha recordat que la Constitució estableix "una justícia impartida per jutges i magistrats professionals, independents i imparcials".

Segons el president del Suprem i cap dels jutges, les discrepàncies per la decisió de l'Audiència de Navarra "es poden i s'han de fer valer" en els recursos que estableix l'ordenament jurídic. De fet, la fiscalia ha anunciat aquest divendres que recorrerà la sentència al Suprem perquè "els fets són constitutius d'una agressió sexual (violació) i no d'abús sexual". També l'advocat de la víctima i el govern de Navarra han comunicat que la recorreran, igual que l'advocat dels condemnats. L'Audiència de Navarra ha descartat el delicte d'agressió sexual perquè no veu violència ni intimidació en l'actuació dels homes, cosa que ha indignat la societat.

La Manada, condemnada per abusos però no per violació

Lesmes ha considerat que el tribunal de Navarra "ha valorat minuciosament" els elements probatoris. També ha afirmat que els jutges i els magistrats són "el baluard més important per a la protecció i la defensa de totes les víctimes".

Més continguts de