Societat 21/02/2020

El president de Renfe confirma que està a punt de prorrogar el contracte de Rodalies amb la Generalitat

Táboas descarta el pas de l'AVE 'low cost' per ciutats com Tarragona, Lleida o Girona

Ara
1 min
Imatge d’un tren de Rodalies en una zona pròxima a l’Estació del Nord.

BarcelonaEl president de Renfe, Isaías Táboas, ha confirmat aquest divendres que l'operadora i la Generalitat tenen enllestit l'acord perquè la companyia prorrogui en els pròxims anys el servei de Rodalies i que la seva concreció està pendent que el ministeri de Transports transfereixi els 270 milions d'euros anuals del dèficit tarifari a la Generalitat.

"Podríem firmar un acord en el moment en què aquesta part que no podem solucionar el secretari ni jo estigui encarrilada", ha comentat Táboas en una conferència al Cercle d'Infraestructures, segons informa l'ACN. D'altra banda, el president de Renfe ha explicat que l'AVE de baix cost, l'Avlo, no s'aturarà en ciutats més petites –com Tarragona, Lleida i Girona– perquè l'objectiu és que el tren viatgi ple entre Barcelona i Madrid.

El secretari d¡'Infraestructures i Mobilitat del Govern, Isidre Gavín, va reconèixer dimecres que hi havia negociacions per ampliar el servei 15 anys més, però que depenien de la transferència de diners que finalitzés amb el que va anomenar "traspàs fake" de Rodalies del 2010.

stats