Societat 13/02/2018

Presó per a un professor que va abusar d'una alumna de 12 anys durant tres cursos

L'home va arribar a trucar-li 3.000 cops en un sol any

Efe
2 min

MàlagaUn professor d'un centre educatiu de la província de Màlaga ha ingressat a la presó per ordre judicial després de ser detingut per la Guàrdia Civil acusat d'haver abusat sexualment d'una de les seves alumnes, que tenia 12 anys quan van començar els fets, de manera continuada durant més de tres anys.

La menor va rebre més de 3.000 trucades telefòniques del docent en un any, missatges continus i nombroses cartes d'amor perquè no trenqués la relació quan la víctima va decidir impedir els abusos, una persecució i amenaces que també es van estendre a les xarxes socials, segons ha informat avui la Guàrdia Civil en un comunicat.

La investigació va començar després de la denúncia de la mare de la nena, que va manifestar que la seva filla havia patit abusos sexuals continuats per part del seu tutor.

Els agents van donar credibilitat al seu relat per les dades que la menor va aportar sobre les circumstàncies en què suposadament es van cometre els abusos, motiu pel qual van començar les indagacions per identificar el docent.

Segons la Guàrdia Civil, el professor hauria abusat de la confiança de la nena i de la seva superioritat per aconseguir el seu propòsit durant tres anys consecutius, període en el qual va sotmetre la seva alumna a un "fort control de les seves activitats" i li va imposar obligacions diàries per saber què feia i amb qui es trobava.

Durant aquest temps, la víctima no va explicar a ningú el que succeïa, ni tan sols als seus pares, fins que va prendre consciència de la situació en què es trobava i "va decidir enfrontar-se al seu agressor i aturar els abusos que estava patint".

Va ser llavors quan el professor, que no acceptava el rebuig de la menor, va començar a assetjar-la constantment amb trucades telefòniques i va mostrar una "gelosia malaltissa", ja que va arribar a amenaçar tots els nois que tenien algun tipus de contacte amb la víctima.

Després de coordinar les actuacions amb l'autoritat judicial, els agents van detenir el professor i van dur a terme un escorcoll del seu domicili, on es van intervenir nombrosos dispositius d'emmagatzematge digital, discs durs i ordinadors.

L'autoritat judicial va decretar l'ingrés a la presó incondicional del docent pels delictes d'abusos sexuals continuats, assetjament sexual i corrupció de menors.

La investigació, duta a terme per l'Equip de Dona-Menor (EMUME) de la Comandància de la Guàrdia Civil de Màlaga, continua oberta davant la possibilitat que hi hagi més víctimes.

stats