Societat 24/01/2019

Presó provisional per al pare del nadó mort per presumptes maltractaments

El jutge deixa oberta la possibilitat d'atribuir-li homicidi imprudent o fins i tot assassinat

Montse Riart
1 min
La façana de l'Hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona, en una foto d'arxiu

BarcelonaEl jutge d'Arenys de Mar ha enviat provisionalment a la presó el pare del nadó mort a Pineda perquè considera que l'infant podria haver sigut víctima de maltractaments. El nen va morir dilluns passat a l'Hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona, on estava ingressat. Inicialment el pare va quedar en llibertat amb càrrecs, però finalment el jutge ha acceptat la petició de la fiscalia i de la resta d'acusacions –que exerceixen la Generalitat i l'Ajuntament de Pineda–, després d'una compareixença que s'ha celebrat avui.

De moment el magistrat no ha concretat el nou delicte que s'atribueix a l'home, però adverteix que en funció de l'evolució que tingui la investigació el podrien responsabilitzar d'homicidi imprudent i fins i tot d'assassinat amb traïdoria. El jutjat està analitzant la desena d'informes que el departament de Salut majoritàriament li ha enviat les últimes hores.

Dimarts el departament va concloure els seus informes sobre el cas i va descartar que hi hagués hagut cap mena de negligència en l'atenció al menor, tot i que va admetre errors administratius a l'hora d'identificar-lo.

stats