Societat 31/03/2011

La primera calorada de la primavera

Avui les temperatures arribaran als 20 graus a molts indrets. Els de demà i dissabte seran els primers migdies de màniga curta

Miquel Bernis
2 min

BarcelonaEls núvols que aquest matí tapen el cel a moltes comarques s’aniran trencant amb el pas de les hores. Tot i les gotes que han arribat a caure al Gironès, a la Selva o al Pla de l’Estany, avui el paraigua no farà falta, i només a la Vall d’Aran o al Principat d’Andorra hi podria anar plovisquejant durant algunes hores.

De fet el sol anirà sortint amb el pas de les hores i les temperatures s’enfilaran fins als 20 graus a moltes comarques, a les terres de l’Ebre i al Pla de Lleida fins i tot se superarà clarament aquest valor. Els dies vinents el termòmetre continuarà pujant i divendres i dissabte seran clarament els dies més càlids des que va començar 2011.

Pel que fa a l’estat del cel el cap de setmana començarà amb cel totalment clar però diumenge arribarà un front que els mapes del temps d’avui apunten que serà més actiu del que havíem previst fins ara. El dia podria ser bastant ennuvolat a moltes comarques de Lleida i fins i tot cauran xàfecs febles al Pirineu. En general serà un diumenge amb molts núvols prims però en qualsevol cas sense ni una gota.

El cap de setmana també podrien aparèixer algunes boires a la costa, un fenomen habitual amb les primeres calorades de la primavera. Sempre és molt difícil preveure aquest fenomen però tot fa pensar que demà i dissabte hi haurà alguna sorpresa en aquest sentit, sobretot a les Illes.

Avui de 6 a 7 en aquesta pàgina obrirem un xat perquè pugueu fer les consultes que vulgueu sobre el temps dels pròxims dies. Un espai que es repetirà cada setmana i que substitueix la secció de consultes que fins ara havíem anat fent els divendres a la pàgina de Facebook.

Independentment d'això podeu consultar la previsió completa per al vostre municipi a www.ara.cat/meteo.

stats