Societat 19/06/2014

Projecten al Priorat un complex d'enoturisme de luxe de més de 400 hectàrees

Inversors nord-americans han comprat tres finques que inclouen una bodega i 160.000 ceps de vinya

Acn
1 min
"El Priorat no es pot aturar"

BarcelonaUn grup d'inversors nord-americans projecta al Priorat un complex d'enoturisme de luxe que ocuparà una finca de 400 hectàrees. Una iniciativa que, tal i com ha informat TV3, comportarà una inversió de 50 milions d'euros. Més enllà de la xifra, l'alcalde de Poboleda, Jordi Català, ha confirmat en declaracions a l'ACN que l'assumpte "està lligat" i que inclou un hotel de luxe i una bodega que continuarà produint vi amb denominació d'origen Montsant. Així ho ha confirmat també el president de la Denominació d'Origen Montsant, Jaume Domènech. Segons Català, a les tres finques que ha adquirit el grup hi ha 160.000 ceps, el raïm de les quals es processarà a la bodega que ha entrat al paquet, Mas Perinet.

Segons la informació de TV3, el complex, situat entre els municipis de Poboleda, Porrera, Cornudella de Montsant i la Morera de Montsant, està pensat per a turistes d'alt poder adquisitiu, de tal manera que es construirà un hotel de poca capacitat i de sis estrelles que comptarà amb dos heliports.

Català ha confirmat que el propietari anterior d'una de les finques adquirides pel grup ja tenia un projecte de característiques similars "tot i que de menys abast i amb una inversió menor". Així, el grup hauria comprat el paquet sencer i hauria ampliat el projecte. El projecte hauria d'estar en marxa d'aquí a tres anys, i ja s'haurien a fer els primers moviments, segons ha explicat TV3.

stats