SOCIETAT
Societat 19/09/2012

Puig vol regular la col·laboració ciutadana en prevenció, però remarca que no hi haurà "patrulles armades"

El conseller obre les portes de les juntes de seguretat locals als pagesos de Lleida

Acn
1 min

BarcelonaEl conseller d'Interior, Felip Puig, s'ha mostrat novament partidari de regular la nova llei de policia que hauria d'arribar al Parlament a finals d'any: la col·laboració ciutadana en matèria de seguretat.

Una participació, provingui de pagesos o d'associacions de veïns, que s'ha de circumscriure exclusivament en l'àmbit de la prevenció i en què "no existiran les patrulles armades". El conseller ha obert les portes de les juntes de seguretat local, com ja es fa en casos de festes majors, per exemple.

El conseller Puig ha inaugurat aquest dimecres una trobada celebrada a l'Institut de Seguretat Pública sota el títol "La col·laboració de la ciutadania en la seguretat pública". En el discurs oficial, ha qualificat els moments actuals "d'apassionants, però carregats de complexitat".

Puig ha parlat de "llavors mal germinades del Maig del 68" que han conduït, en part, a una actitud que delega tota la responsabilitat en les institucions apareguda després de la Transició. La reconstrucció de la democràcia "s'ha excedit en descansar massa en l'estructura de l'Estat". La societat està assumint que s'han "de tornar a repartir" aquestes responsabilitats.

La seguretat s'ha de basar "en la coresponsabilitat", en el paper que tenen "empreses, associacions i ciutadans". Una col·laboració que no "és per cobrir un dèficit" o "perquè manqui policia", sinó perquè "la fortalesa i la solidaritat d'una comunitat es basa en el paper actiu de tots els ciutadans".

Amb aquestes paraules, el conseller ha explicat que la nova llei de policia intentarà regular de quina manera es dóna un marc jurídic de referència per a col·laboracions, per exemple, com les dels pagesos de Lleida.

stats