Societat 25/01/2014

Quants de vosaltres heu tingut relacions sexuals les últimes quatre setmanes?

Un estudi britànic sobre comportament sexual revela diferències sensibles entre el nombre d'homes i de dones que declaren que practiquen el sexe amb freqüència, i el diari 'The Guardian' proposa la seva pròpia enquesta als lectors

Ara
2 min

BarcelonaHeu preguntat mai als vostres amics, directament i a la cara, si han tingut relacions sexuals durant l'últim mes? Creieu que us han dit la veritat o que us la dirien si els féssiu aquesta pregunta? Vosaltres respondríeu la veritat?

És una dada que es pot considerar força reveladora sobre la vida sexual de la població, i és una de les que apareix en l'última 'Enquesta nacional sobre comportaments sexuals i estils de vida' feta entre els britànics i publicada al novembre a la revista científica 'The Lancet'. Un total de 15.000 britànics adults van respondre a les preguntes de l'enquesta en entrevistes personals.

A l'apartat sobre la freqüència de les relacions sexuals hi ha els resultats, en percentatges, dels que van declarar en l'entrevista que no havien mantingut relacions les darreres quatre setmanes. Són aquests, per edats i per sexes:

Entre 16 i 24 anys: homes, un 42,2%; dones, un 36,7%

Entre 25 i 34 anys: homes, 19,5%; dones, un 20%

Entre 35 i 44 anys: homes, 18,2%; dones, 23%

Entre 45 i 54 anys: homes, 21,1%; dones, 27,9%

Entre 55 i 64 anys: homes, 35,2%; dones, 51,9%

Entre 65 i 74 anys: homes, 52,8%; dones, 76,5%

El diari 'The Guardian' recull els resultats i els analitza en un article publicat aquesta setmana i es pregunta sobre el perquè de la diferència entre el percentatge d'homes i el de dones que declaren no haver tingut relacions sexuals durant l'últim mes. És un fenomen que comença a partir del tram d'edat que va dels 35 als 44 anys i que va augmentant en els següents.

I per fer la seva pròpia 'investigació', al final de l'article el diari britànic també convida els lectors a respondre a una enquesta en què pregunta als participants si han tingut relacions sexuals alguna vegada –volen explorar el tema de la virginitat–, si n'han tingut el darrer any i si n'han tingut durant l'últim mes. L'objectiu és elaborar un reportatge basat en les respostes que recullin.

stats