Societat 25/06/2019

Les famílies que reclamen una infermera escolar avisen que tenir un CAP de referència no és suficient

El Govern va dir que no hi hauria infermeres a les escoles per falta de pressupost

L.v.
1 min
Infermeres escolars: un referent sanitari Què fa una infermera escolar?

BarcelonaEl conseller d'Educació, Josep Bargalló, va anunciar la setmana passada al Parlament que no hi hauria infermeres escolars el curs que ve perquè els pressupostos prorrogats ho fan impossible, però va avançar que els departaments d'Educació i Salut estaven avançant en un acord perquè cada escola i institut tingui "un CAP de referència i un professional sanitari que treballi al centre el temps que faci falta". L'objectiu és evitar que els professors assumeixin tasques de cures i d'assistència mèdica si no estan formats per fer-ho. Aquest acord, encara que avança el llarg camí que queda per recórrer per garantir una educació inclusiva, no és suficient per al grup de famílies que des de fa temps reclamen una infermera escolar per als seus fills.

Després d'una reunió entre portaveus d'Acise, l’Associació Catalana d’Infermeria i Salut Escolar, i representants del Govern (la subdirectora d'Escola Inclusiva, Imma Reguant, i la subdirectora general de Promoció de la Salut, Carmen Cabezas), les famílies creuen que el que prepara el Govern "no resoldrà la situació" i pensen en mobilitzacions si l'acord marc no satisfà les expectatives. Està previst que l'acord se signi al juliol i s'implementi ja el curs que ve.

Segons ha explicat a l'ARA Ana Ibáñez, portaveu de les famílies organitzades a Acise, valoren positivament que "per primera vegada" el departament d'Educació prevegi l'atenció als alumnes amb necessitats mèdiques, però alerta que "cal concreció". "És una millora però no sabem si serà suficient", ha explicat. El departament els ha confirmat que no hi haurà una infermera escolar sinó que s'implementarà "una persona de referència d'un CAP de zona".

Les parts han fixat una nova reunió a l'octubre per veure com l'acord marc s'implementa les primeres setmanes de curs.

stats