El jove agredit al metro de Barcelona presenta una denúncia als Mossos d'Esquadra

La policia catalana continua investigant els fets i tracta de localitzar el presumpte agressor

El jove de nacionalitat xinesa agredit al metro de Barcelona va presentar denúncia aquest diumenge a la nit, segons han indicat a l'ACN fonts dels Mossos d'Esquadra. La víctima va ser colpejada per un altre jove a l'interior d'un comboi de TMB per motius suposadament racistes. L'agressió es pot veure en un vídeo penjat al YouTube en què el presumpte agressor apareix amb la cara pixelada i dóna un cop de puny al ciutadà xinès i tot seguit al braç després d'un intercanvi de paraules. El vídeo el va penjar un usuari després que el suposat autor de les imatges l'hagués eliminat del seu espai. Els Mossos d'Esquadra continuen investigant els fets per tal de localitzar el presumpte autor de l'agressió.

Les imatges, de 54 segons de durada, mostren un vagó de metro de Barcelona, on un jove ros, dempeus, en desafia un altre, de trets asiàtics i que està assegut a un dels seients del vagó. Després d'intercanviar unes paraules, de cop el ros li clava un cop de puny i després el colpeja a l'espatlla i el braç fins que els passatgers aconsegueixen separar-los. "Traieu el ros!", diu un passatger. Poc després se sent algú cridant "Baixem! Jaime, baixa!". Les imatges mostren que els fets haurien passat poc abans d'arribar a l'estació de Fabra i Puig, a la línia vermella.

Qui grava és suposadament un altre passatger des d'uns seients propers. Les imatges les ha penjat a YouTube un usuari –Vern Pb, sota el títol 'Nazis agredint un xinès al metro de Barcelona'– després que el suposat autor de les imatges les hagi descarregat del seu portal. De fet, sota el mateix pseudònim, @Payo_Cura, tant a Twitter com a YouTube ha piulat: "El del vídeo no sóc jo, jo sóc el que grava, ell és un camarada rus, el xinès ens estava insulta i el rus el va fer callar".

El Govern ja ha condemnat l'agressió. En declaracions a RAC1, el director general d'Immigració de la Generalitat, Xavier Bosch, ha lamentat els fets i ha dit que espera que en les properes hores els Mossos detinguin l'agressor.