SOCIETAT
Societat 18/09/2012

Recoder descarta que els recursos públics financin el projecte Barcelona World

Ha explicat que la funció de la Generalitat és "donar la cara quan faci falta" pel projecte

Efe
1 min

BarcelonaEl conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Lluís Recoder, ha afirmat avui que mai s'ha plantejat que recursos públics es destinin a finançar el projecte de Barcelona World, el macrocomplex turístic que va presentar el Govern a principi de setembre.

"La Generalitat mai s'ha plantejat posar ni un euro en aquest projecte", ha assegurat Recoder en declaracions als mitjans després d'una reunió amb empresaris del sector de la construcció.

Recoder ha explicat que la funció de la Generalitat és "donar la cara quan faci falta" pel projecte, però que són tant l'empresa Veremonte com la Caixa els que han d'implicar-se econòmicament a Barcelona World en la recerca d'operadors i inversors. "Nosaltres com a Govern de la Generalitat el que oferim és acompanyar-los i donar la cara en el moment que faci falta. Que és la funció dels governs. Qui ha de trobar els operadors i acabar de definir el projecte és l'empresari", ha subratllat.

D'una altra banda, Lluís Recoder ha valorat la dimissió de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, que finalment es va emportar al seu territori el projecte d'Eurovegas, després de mesos de negociacions a tres bandes entre el govern català, el madrileny i l'empresa Las Vegas Sands, del magnat Sheldon Adelson.

"La valoració d'ella com a presidenta l'han de fer els ciutadans de Madrid. En tot cas li desitjo el millor en el futur en el terreny personal. En el terreny polític és evident que és una persona que té un concepte d'Estat i de la centralització que no coincideix ni amb el nostre ni amb el meu", ha afirmat.

stats