Societat 10/09/2014

El rector de la UB defensa que els catalans votin el 9-N

"Els polítics han de fer la seva feina i no fugir d'un debat que genera gran participació social", ha reivindicat Dídac Ramírez

Europa Press
1 min

BarcelonaEl rector de la Universitat de Barcelona (UB), Dídac Ramírez, ha defensat que "Catalunya ha de poder votar i decidir el seu futur" a la consulta del 9 de novembre, en un apunt al seu bloc. "Els polítics han de fer la seva feina i no fugir d'un debat que genera gran participació social", ha defensat, i ha instat a exigir als governants que trobin una resposta "intel·ligent". Ha subratllat que la decepció d'un poble que vol expressar-se de manera democràtica i pacífica "no pot ser el resultat d'una resposta política". Segons Ramírez, el moment actual és "clau" pel futur de Catalunya. "Com a poble, Catalunya ha de poder manifestar-se", ha reclamat i ha replicat a la UE i als organismes internacionals que "el tema català existeix", i que no és un afer intern.

El rector afirma que sempre ha estat partidari del dret a l'autodeterminació i que subscriu les paraules del bisbe de Solsona, Xavier Novell. El bisbe va cridar a participar en el procés i a escollir "amb tranquil·litat de consciència aquella opció millor per al bé de Catalunya".

stats