Abusos a l'Església

El Papa crida tots els bisbes espanyols a una reunió extraordinària a Roma

El motiu de la convocatòria, que arriba poc després de l'informe d'abusos a l'Església, és la inspecció dels seminaris

Ara
1 min
Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona i president de la Conferència Episcopal Espanyola.

BarcelonaEn una convocatòria insòlita, i tal com va anticipar dimarts el president de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE), Joan Josep Omella, el papa Francesc ha cridat els 80 bisbes de la cúpula espanyola de les diòcesis a una reunió al Vaticà el 28 de novembre. L'objectiu, sobre el paper, és abordar les conclusions d'una inspecció sobre els 45 seminaris de tot Espanya, una investigació extraordinària feta per ordre del pontífex fa dos anys, segons El País.

Fa pocs dies, en l'última reunió de la CEE, en la qual Omella va valorar les conclusions de la investigació feta pel Defensor del Poble sobre els abusos a menors a l'Església catòlica espanyola, el també arquebisbe de Barcelona ja va deixar clar que era conscient que se celebraria aquesta reunió extraordinària. Aleshores va admetre que hi havia "coses a millorar als seminaris", però va dir que no temia "una estirada d'orelles", segons recull el portal Religión Digital.

Amb tot, el fet que la convocatòria coincideixi amb la publicació de la investigació del Defensor del Poble, que assegura que hi ha més de 440.000 víctimes en l'àmbit religiós i 234.000 abusos comesos per part de sacerdots i religiosos, fa sospitar que els seminaris podrien no ser l'únic tema que s'hi abordaria.

La convocatòria del Papa, que encara no se sap si participarà personalment en la trobada, està prevista per a l'endemà que l'assemblea plenària decideixi el futur de l'anomenat informe Cremades. És a dir, l'auditoria sobre la pederàstia dins l'Església que la CEE va encarregar al despatx Cremades & Calvo-Sotelo el febrer del 2022 i que s'ha anat ajornant.

stats