Societat 06/03/2014

Es reprenen les obres de l'estació de la Sagrera

Segons ADIF, aquesta setmana s'estan executant els "treballs previs" per iniciar la següent fase d'excavació

Acn
1 min

BarcelonaEl ministeri de Foment ha reprès les obres de l'Estació de la Sagrera, que feia mesos que estaven pràcticament aturades. ADIF ha informat que aquesta setmana s'estan executant els treballs previs per iniciar la següent fase d'excavació de les obres, que no s'havien aturat completament, segons l'operadora ferroviària.

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ja havia anunciat que els treballs de la futura estació del tren d'alta velocitat es reprendrien abans del 15 de març, després de reunir-se a finals de febrer amb el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, i la ministra de Foment, Ana Pastor.

Les associacions de veïns de la zona havien protestat en diverses ocasions per l'aturada de les obres. L'estiu passat, Foment i l'Ajuntament van signar un protocol per rebaixar de 800 a 650 milions d'euros el cost de l'estació de la Sagrera.

L'acord preveu que el sector privat financi parcialment el projecte a través de l'explotació de les zones comercials de l'estació. Està previst que la Sagrera doni servei a uns 100 milions d'usuaris anuals i connecti el tren d'alta velocitat, les línies de Rodalies i Regionals i el Metro de Barcelona.

stats