Societat 05/12/2014

Alerten que hi ha nadons perduts en una pastera rescatada a Almeria

Cinc dones embarassades i un infant han estat evacuats a l'hospital Torrecárdenas de la capital

Efe
1 min

AlmeriaSis dones d'origen subsaharià que viatjaven en una pastera ocupada per 29 persones -i no 26, com s'havia informat inicialment-, i un nadó han estat traslladats aquest divendres a l'hospital Torrecárdenas d'Almeria. Cinc d'aquestes dones estan embarassades. Les immigrants patien crisi d'ansietat i estan rebent atenció psicològica. Alguna d'elles assegura haver perdut els seus nadons a la pastera.

El nadó ha ingressat a l'UCI pediàtrica de l'hospital. Una de les dones es trobava en observació i ha estat traslladada finalment també a l'UCI, segons ha relatat un portaveu de la delegació d'Igualtat, Salut i Polítiques socials de la Junta d'Andalusia a Almeria.

Els immigrants atesos han presentat símptomes d'hipotèrmia, si bé "en general presenten bon estat físic", segons han indicat des de l'organització. Des Salvament Marítim han precisat que "durant la tarda" continuaran amb un dispositiu de recerca de més de 20 desapareguts que, segons el testimoni dels rescatats, viatjaven a la pastera i "se'ls va emportar el mar".

Els immigrants rescatats han arribat al port a les 13:30 hores, on han estat atesos per voluntaris de Creu Roja. Salvament Marítim ha rescatat a les 11:20 hores a 23 milles al sud-oest de Cap de Gata (Almeria) als 29 immigrants que hi viatjaven.

La recerca de la pastera va començar ahir arran de la informació facilitada a les 7.35 hores per una cooperant d'una ONG que va assenyalar que havia iniciat la travessa al voltant de les 20.00 hores de dimecres i que hi viatjaven 48 adults i la resta eren menors d'edat. Segons els testimonis, hi viatjaven en total unes 57 persones.

Salvament Marítim va activar l'avió Sasemar 101 així com el Helimer 211 i l'embarcació Caliope, als quals es va unir també un avió de la Guàrdia Civil.

stats