SUCCESSOS
Societat 20/08/2013

Rescaten set persones d'un iot britànic que s'ha enfonsat a Palamós

Els tripulants, que es troben en bon estat, han sigut hissats a un helicòpter de Salvament Marítim

Europa Press / Acn
2 min

Girona / TarragonaSalvament Marítim ha rescatat les set persones que aquest dimarts a la tarda navegaven en el iot britànic 'Indigo of Herm', que s'ha enfonsat a 45 milles a l'est de Palamós i que feia la travessia entre Sardenya i Empuriabrava.

Segons ha informat Salvament Marítim en un comunicat, el centre de salvament francès CROSS La Garde i la costanera CCR de València han comunicat cap a les 15.00 hores que una embarcació s'estava enfonsant amb set persones a bord, per la qual cosa s'ha activat el pla de rescat. Abans d'arribar, l'embarcació ja s'havia enfonsat i els tripulants s'havien llançat a l'aigua amb armilles salvavides, però no han pogut utilitzar el bot i la radiobalisa d'emergència, ja que els havien perdut.

Salvament Marítim, que ha enviat un helicòpter i un avió al lloc de l'incident, ha rescatat els set nàufrags utilitzant dos bots salvavides, des d'on han sigut hissats a un helicòpter. Els set tripulants de l'embarcació amb bandera britànica han sigut portats amb helicòpter fins a l'aeròdrom d'Empuriabrava cap a les 18.00 hores, amb "aparent bon estat".

Salvament Marítim adverteix que el 80% dels rescats d'embarcacions esportives es podrien evitar

Precisament aquest dimarts Salvament Marítim ha advertit que el 80% dels rescats d'embarcacions esportives són per negligències i es podrien evitar. Petites avaries, quedar-se sense combustible o sense bateries són algunes de les situacions amb què topen els equips de rescat. Davant d'aquestes situacions, que es donen especialment a l'estiu, Salvament demana als propietaris de les embarcacions d'esbarjo que revisin la mecànica i l'estat dels vaixells abans de salpar. Tot i que aquests serveis no es cobren als usuaris, tenen un elevat cost. En el que portem d'any, Salvament Marítim ha realitzat 137 actuacions al litoral tarragoní.

Simulacre d'un vaixell enfonsat al Port de Tarragona

Garantir una bona coordinació entre els diferents efectius d'intervenció en el salvament marítim és essencial per aconseguir que un operatiu de rescat sigui un èxit. Aquest dimarts al migdia, la Guàrdia Civil i Salvament Marítim han realitzat un exercici de salvament en un simulacre al Port de Tarragona. Un vaixell havia patit una via d'aigua i s'estava enfonsant i ha calgut rescatar tres tripulants. Dos d'ells havien caigut al mar i han sigut evacuats per la Salvamar Diphda, mentre que un tercer, que ha resultat ferit, ha hagut de ser rescatat per l'helicòpter de Salvament Marítim.

L'helicòpter ha proporcionat una bomba d'aigua a l'embarcació afectada per tal de neutralitzar la via d'aigua, però no ha sigut suficient. Tot seguit, una dotació de bussejadors dels GEAS de la Guàrdia Civil ha rastrejat la zona per descartar la presència de més víctimes a l'aigua.

stats