LA MÉTEO
Societat 24/06/2013

La revetlla més fresca dels últims 17 anys

A Lleida no hi ha precedents d'una matinada de Sant Joan amb menys de 10 graus i en general no es produïen temperatures tan baixes des del 1996

Miquel Bernis
1 min

BarcelonaPoques vegades ha estat tan obligatori fer servir el jersei o la jaqueta en una nit de revetlla com ha passat enguany. Algunes de les temperatures destacables d'aquesta matinada són: Das 0 graus, el Pont de Suert 3, la Seu d'Urgell 5, Ripoll 7, Olot 10, Girona 10, Igualada 11, Manresa 12, Barcelona 15, Tarragona 15, Tortosa 15, segons dades de les estacions automàtiques de Meteocat i d'AEMET. Al País Valencià i a les Illes no ha estat tan clar aquest ambient fresc, i a molts indrets no s'ha baixat dels 18 graus.

A Lleida la temperatura ha caigut fins als 8,9 graus, una dada que no té precedents en tota la sèrie de la ciutat que gestiona AEMET des del 1959. De fet, mai s'havia baixat per Sant Joan dels 10 graus a la capital del Segrià. En general, però, sí que hi ha un precedent molt similar al d'enguany, el del 1996. Aquella nit de Sant Joan va ser encara més fresca. A Reus es va baixar fins als 12,5 graus; a l'aeroport de Girona, fins als 8, i a l'observatori Fabra de Barcelona, fins als 10. Es dóna el cas que en 100 anys de dades, l'observatori Fabra del Tibidabo només té registrades quatre nits de Sant Joan més fresques que la d'aquest any.

Més enllà de la temperatura, el vent també ha estat protagonista. La tramuntana i el mestral han bufat amb cops de 63 km/h a Castelló d'Empúries, 61 als afores de Reus, 55 a Figueres i 52 a Palamós, segons dades de la xarxa Meteoclimatic.

stats