Una revetlla multitudinària però sense incidents a Barcelona

Els Bombers reben 900 avisos i els Mossos detenen 15 persones per agressions masclistes

ARA
2 min
Més de 60.000 persones han celebrat la revetlla a les platges de Barcelona, d'on s'han recollit 25 tones de residus

BarcelonaDesprés de dos anys de revetlles de Sant Joan marcades per la pandèmia, la d'ahir va tornar a ser una nit com les d'abans de la covid, amb festes multitudinàries. La més important, la de Barcelona, on 60.000 persones van celebrar l'arribada de l'estiu a les platges. El tinent d'alcaldia de Prevenció i Seguretat de l'Ajuntament, Albert Batlle, ha fet un "balanç positiu" d'una festa que ha "suposat la recuperació de la plena normalitat" perquè la xifra d'assistents és una quantitat "que sembla anterior a la pandèmia". A la Barceloneta, però, hi ha hagut 32 incidents, cinc dels quals agressions masclistes. A l'acabar la festa, cap a les 6 del matí, les platges han estat desallotjades per deixar pas a les brigades de neteja, que han recollit 25 tones de residus, més que el 2019.

En general, ha estat una nit "de molta feina i pocs incidents" per als cossos d'emergències, ha dit el secretari general d’Interior, Oriol Amorós. El telèfon d'emergències 112 ha rebut 5.600 avisos, un 7% més que l'any passat. De totes les trucades, 2.900 estaven relacionades amb incendis en contenidors urbans o petits focs en vegetació a la via pública. “No hi ha hagut grans situacions provocades per la revetlla”, ha destacat Amorós. Fins a les 8 h d’aquest divendres, els Bombers han rebut 900 avisos, dels quals 663 han derivat en actuacions.

Una foguera a Barcelona.
Un sopar popular de Sant Joan.

A més, s'han registrat dos focs que, en principi, no tindrien a veure amb la revetlla: un incendi ha afectat un complex de tres naus compartimentades que ocupaven uns 2.500 m² a Palafolls, amb material de jardineria i maquinària i autobusos; i un foc en un pis de l'Hospitalet de Llobregat, on ha mort un home. Els fets han tingut lloc pels volts de dos quarts d'onze de la nit en un pis del carrer Montseny, que va quedar totalment calcinat. Una trentena de veïns van ser desallotjats, però els seus habitatges no s'han vist afectats, i ara s'investiguen les causes del foc.

Intoxicacions i controls de drogues

També ha tingut molta feina el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que ha atès 179 persones per patologies relacionades amb la revetlla: 104 per intoxicacions, 26 per agressions, 38 per accidents de trànsit (cap de mortal), 9 per cremades i 1 ofegat. A més, el servei del 061 ha rebut 3.415 trucades durant la nit per 2.755 incidents diferents, un 6% dels quals per temes relacionats amb la revetlla.

A les carreteres, després d'una tarda i un vespre complicat per l'operació sortida, s'han fet pràcticament 2.292 lectures d'alcoholèmia, de les quals 254 han resultat positives i, d'aquestes, 24 han estat de tipus penal. Uns 40 conductors més han estat sancionats per conduir drogats.

Durant la nit s'han detingut un total de 57 persones, 8 de les quals estarien relacionades amb delictes contra el patrimoni, i 15 per violències masclistes.

stats