Societat 28/11/2013

Rigau confirma que recorrerà la Lomce al Tribunal Constitucional

La consellera reiterarà al ministre Wert que no hi ha temps ni recursos per aplicar la llei el curs vinent

Acn
2 min
La consellera Rigau durant l'acte d'homenatge als Docents i Pas Jubilats l'any 2013 aquest dijous al vespre./ ACN

BarcelonaLa consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha confirmat que el Govern portarà al Tribunal Constitucional la Lomce, pocs instants després que es produís l'aprovació d'aquesta llei. "En defensa de les competències estatutàries" ja es treballa en la redacció d'un recurs que presentaran tan aviat com sigui possible.

La consellera, citada pel ministre d'Educació, José Ignacio Wert, a la conferència sectorial, ha avançat que durant la trobada mirarà de fer-li veure altre cop que "ni per calendari ni per recursos" resulta factible aplicar la nova normativa als centres de Primària el curs 2014-2015.

"Buscarem estratègies pedagògiques" per "desvirtuar al mínim possible el sistema educatiu", ha promès. La consellera Rigau ha lamentat, uns instants després de l'aprovació definitiva de la llei orgànica per a la millora de la qualitat de educativa (LOMCE), que s'hagi "imposat la majoria absoluta del PP, que pretén un model competencial uniformador i que desconfia en les comunitats autònomes per poder millorar en l'ensenyament". "En defensa de les competències estatutàries ho portarem al Tribunal Constitucional", ha confirmat.

Des de la conselleria són "conscients" que s'obre "un període d'anàlisi jurídic important" abans de presentar el recurs i fins que no arribi la resposta del TC davant d'aquest. "Continuarem defensant que la immersió és garantia del domini del català i castellà al final de l'escolarització", ha tranquil·litzat.

La llei "no s'atura perquè hi hagi un recurs", ha dit, i ha promès que intentaran que la seva aplicació "s'alenteixi". "Buscarem les estratègies pedagògiques i metodològiques necessàries per tal de desvirtuar al mínim possible el sistema educatiu català", ha dit.

Reunió amb Wert

Rigau també ha criticat que la crida al diàleg del ministre Wert arribi "després que ja s'ha aprovat la llei". La primera qüestió que plantejaran serà "que és impossible canviar el currículum a hores d'ara", ha insistit.

Durant la conferència sectorial li explicarà de manera "clara" que pel que fa a Primària –on es preveu aplicar la llei ja el curs vinent 2014-2015– "no quadren els períodes del calendari del ministeri". "No hi ha temps" per canviar els currículums perquè els reials decrets "encara no estan fets". Tampoc hi ha recursos perquè els pressupostos estan "pràcticament aprovats" i "no inclouen" els diners que costaria adoptar els canvis que planteja la llei, ha dit.

stats