Societat 13/10/2011

Irene Rigau convertirà els mestres en autoritats públiques per protegir-los contra les agressions

La consellera d'Ensenyament anuncia aquesta decisió al Parlament dies després de tres casos d'atacs físics de pares d'alumnes a professors

Carles Arbolí
1 min

BarcelonaTots els mestres i professors de Catalunya tindran rang d'autoritat pública i estaran protegits, per tant, per un article del Codi Penal que preveu penes més dures que les previstes per a les agressions a altres ciutadans. Ho ha anunciat la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, al Parlament, després que en dues setmanes hi ha hagut tres agressions a mestres o professors, en poblacions de les comarques de Girona, del Camp de Tarragona i del Vallès.

El canvi es farà a través d'un projecte de llei per "donar un missatge a la societat de respecte i autoritat, perquè és la millor garantia de civisme", segons Rigau.

L'actual llei educació LEC només declara els directors de les escoles com a autoritat pública, mentre que mestres i professors són autoritat docent.

La fiscalia de Barcelona, ja en època de José María Mena, ja va decidir tractar com a delicte d'atemptat a l'autoritat les agressions contra tot tipus de funcionari. Aquesta decisió, però, podia ser rebutjada pels jutges i no protegia els mestres i professors de les escoles concertades i privades.

stats