Societat 15/10/2013

Una veïna de Rubí, víctima d'un nou segrest virtual a Mèxic

La dona mai no va saber que era víctima d'un segrest. Els captors la van incomunicar i van demanar un rescat a la família i l'empresa

Europa Press
1 min

BarcelonaUna veïna de Rubí ha estat víctima d'un nou segrest virtual a Mèxic, després que tres falsos policies li demanessin que canviés d'hotel per motius de seguretat, li prenguessin el telèfon mòbil i contactessin amb l'empresa i la família per cobrar un rescat.

Segons ha avançat la Cadena SER, l'empresa de la dona, un enginyera, es va avenir a pagar els 5.600 euros que demanaven els segrestadors. A la família -que va advertir la policia espanyola-, els van reclamar uns 20.000 euros. La víctima mai no va sospitar que era víctima d'un segrest.

Els fets van passar l'1 d'octubre quan tres falsos policies es van presentar a l'habitació de l'hotel de la víctima a Jalapa i la van advertir que havia d'abandonar l'hotel perquè hi hauria una batuda a l'edifici. La dona va viatjar amb ells fins a un altre municipi, on es va quedar creient que estava fora de perill. La Policia, en rebre l'avís de la família, es va posar en contacte amb les autoritats mexicanes, que van acudir a l'hotel i van localitzar la dona, sense que sospités en cap moment que els seus familiars havien rebut un xantatge.

Els autors del segrest han estat identificats, però encara no han estat detinguts. Les últimes setmanes s'han conegut dos casos més de segrestos virtuals en aquest país. El govern espanyol ha advertit, a través de la pàgina web del ministeri d'Exteriors, de l'"elevat" risc de patir un segrest a Mèxic DF.

stats