Societat 28/11/2014

El crim que ha sacsejat Astúries: un home mata les seves filles de 7 i 9 anys i es tira per un pont

La mare de les criatures va assegurar el maig de 2013, en la presentació d'una denúncia per vexacions, que el pare no havia tingut mai cap actitud violenta amb elles

Efe
2 min

AvilésUn veí de la localitat asturiana de San Juan de la Arena (Astúries), de 55 anys i recentment separat de la seva dona, s'hauria suïcidat aquest dijous després de matar les seves dues filles, de 7 i 9 anys, que vivien habitualment amb la seva mare. Aquesta és la principal hipòtesi que estudien els investigadors, després de localitzar a l'habitatge de lloguer on residia el pare els cadàvers de les dues nenes.

De moment, la Guàrdia Civil no descarta cap possibilitat, a l'espera que acabi la inspecció de l'immoble, però estudia el parricidi com a principal hipòtesi. Fonts pròximes a la investigació han assenyalat a l'agència Efe que en el domicili on van ser trobades mortes les dues nenes hi havia restes de sang. La policia local s'havia desplaçat fins a l'immoble després de ser informada per la Guàrdia Civil de la localització a mitja tarda sota un viaducte de l'autopista A-8 del cadàver del pare, de 55 anys.

Quan es va notificar la mort als seus familiars, aquests van expressar la seva preocupació per la sort de les dues nenes, que el mateix dia havien d'anar a casa de la seva mare. La Guàrdia Civil va accedir després al domicili on residia el pare i va localitzar els cadàvers de les dues nenes al pis que aquest home havia llogat després de la seva separació.

San Juan de la Arena és una localitat costanera de poc més de 1.500 habitants que forma part del municipi de Soto del Barco i que es troba a uns 45 quilòmetres a l'oest d'Oviedo.

Denúncia per vexacions el maig de 2013

La mare de les dues nenes va admetre el maig de 2013, en presentar una denúncia per vexacions contra la seva exparella, que ell mai havia tingut un comportament violent amb ella ni amb les seves dues filles, de 9 i 7 anys. En la seva denúncia la dona assenyalava que no hi havia hagut cap mena d'agressió física i que únicament havia patit insults en una discussió molt pujada de to.

No obstant això, la denunciant manifestava que des de feia un temps les discussions d'aquest tipus s'havien repetit, per la qual cosa el seu advocat va demanar una ordre d'allunyament, però només per a ella, ja que va dir expressament que no volia que les nenes tallessin la relació amb el seu pare. El jutjat de Pravia, d'acord amb el ministeri fiscal, va denegar l'ordre d'allunyament i no va tenir constància de cap denúncia per cap tipus de reacció violenta o amenaçant del pare cap a les nenes ni abans ni després que es tramités la denúncia de la dona.

stats