Societat 21/11/2016

Salou preveu una zona hotelera amb 2.000 habitacions a l'entorn de Port Aventura

El pla també preveu construir una ciutat esportiva, comerços, oficines i pisos en una zona de 44 hectàrees

2 min
La CUP ha fet una roda de premsa a escassos metres de Port Aventura, just als terrenys on s'hi ha de construir Barcelona World / ACN

El govern de Salou (Tarragonès) ha anunciat aquest dilluns la decisió de traslladar els plans d'expansió del municipi al sector Emprius Nord, a prop del parc d'atraccions PortAventura i de la futura estació de ferrocarril. La decisió s'ha pres des del consistori perquè el sector urbanístic del Barranc de Barenys està paralitzat des de fa un any per una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

El pla preveu construir, en un espai de 44,3 hectàrees, 2.000 habitacions hoteleres, la ciutat esportiva municipal de 8,3 hectàrees, 17.000 metres quadrats per a comerços i 6.000 per a un parc d'oficina, a banda de 145 nous habitatges. El projecte està pendent té l'informe mediambiental i del vistiplau de la Generalitat. Un cop el rebi, el consistori espera iniciar les obres, valorades en 16 MEUR, l'any 2018.

L'àmbit hoteler es dividirà en quatre ressorts d'alta qualitat que ampliaran la planta hotelera d'aquest municipi del Tarragonès. La ciutat esportiva pretén, segons el consistori, captar més turisme esportiu i aconseguir així desestacionalitzar la temporada. L'alcalde de Salou, Pere Granados, ha explicat que el projecte preveu reactivar l'economia del municipi ja que es calcula que es crearan 800 llocs de treball directes.

Els terrenys on s'ubicarà aquest complex formen part del sector 04-Emprius Nord, que limita amb la C-31b (autovia de Reus a Salou) i enllaça amb la C-14, el Vial de Cavet i el Passeig 30 d'octubre. Per això, el regidor de gestió de Territori, Marc Montagut, considera que la urbanització d'aquesta àrea suposarà una millora en les comunicacions del municipi amb la creació d'un nou vial urbà que enllaçaria amb l'AP-7.

Es mantenen els treballs a Barenys

Malgrat que el complex ja no s'edifiqui a l'àmbit del sector 03, els treballs per resoldre les inundacions que es generen al Barranc de Barenys, al barri de la Salut, no s'aturaran. Granados ha explicat que s'està treballant en la tramitació del projecte del tram final del torrent que ha de permetre dur a terme les expropiacions previstes.

La proposta inicial contemplava un cabal Q-200 en què la probabilitat d'inundació se situava en un període de 200 anys, però ara s'ha optat per aplicar el Q-500, doblant així la capacitat de desguàs de la canalització i complir així la sentència dictada pel TSJC.

stats