Societat 19/05/2015

Salut detecta un augment de les addiccions a les apostes per internet

Un dels col·lectius més vulnerables són els joves, amb una edat mitjana de 24 anys

Efe
2 min
Dels 99 casos nous d'addictes al joc a internet, el 91,1 % són homes / GETTY

BarcelonaLa Unitat d'Atenció al Joc Patològic de l'Institut d'Assistència Sanitària (IAS) de Girona ha detectat una tendència a l'alça en addiccions al joc i apostes per internet, encara que l'addicció a les màquines escurabutxaques segueix sent el principal problema dels nous casos que rep.

La psicòloga clínica responsable de la Unitat, Mercè Soms, ha destacat aquest dimarts "un increment de les consultes vinculades al joc a la xarxa, en general, i al mal ús de les noves tecnologies per part dels joves". "Les xifres no són significatives en números absoluts però sí que és veritat que ens arriben cada vegada més demandes per part de familiars i professionals preocupats pels efectes de la publicitat de tota mena de joc i apostes per internet i per l'addicció a tot el que envolta les noves tecnologies, especialment en el col·lectiu més jove", ha advertit Soms.

De total de 99 casos nous atesos a la Unitat el 2014, un 21 % són joves amb una mitjana d'edat de 24,7 anys. D'aquests, un 63,16 % són derivats per problemes d'addicció a les màquines escurabutxaques; un 26 % per addicció al joc per internet amb diners, i un 10,53 %, per addicció al joc per internet sense diners. Els motius de consulta per l'ús d'internet representen el 36,5 % dels casos.

La majoria són homes

Dels 99 casos nous, el 91,1 % són homes. El 75,5% tenen problemes d'addicció a les màquines escurabutxaques, l'11 % és tractat per problemes d'apostes i joc per internet amb diners, i el 3,33 %, per l'addicció al joc a la xarxa, sense diners de per mig. L'edat mitjana de les persones amb addicció al joc tractats a l'IAS se situa en 41,5 anys, i un 46,67 % estan casats o viuen en parella. Els casos són derivats en bona part dels centres d'atenció primària.

La Unitat d'Atenció al Joc Patològic i altres addiccions no tòxiques és un servei de caràcter ambulatori especialitzat en l'atenció de pacients amb problemes de joc patològic o altres addiccions conductuals no tòxiques. La unitat forma part de la Xarxa Pública de Salut Mental i Addiccions de les comarques de Girona i ofereix atenció directa a les persones afectades, amb intervencions terapèutiques amb els pacients a títol individual i grupal, a més d'atendre i recolzar les famílies.

Per ser atès per aquesta unitat especialitzada, els pacients poden demanar-ho directament o són derivats dels centres de salut mental, els centres d'atenció primària, els centres d'atenció a les drogodependències i també de l'Associació Gironina d'Ajuda a la ludopatia (AGAL).

stats