Societat 27/03/2014

Implanten amb èxit un crani artificial fet amb una impressora 3D

L'operació, que va durar 23 hores, es va fer fa tres mesos i la pacient ja torna a fer vida normal

Ara
2 min

BarcelonaUn equip de cirurgians de l'hospital universitari d'Utrech ha implantat per primer cop un crani artificial de plàstic creat a partir d'una impressora 3D fabricada per una empresa d'Austràlia.

Segons informen els mitjans locals, el pacient és una dona holandesa de 22 anys que tenia el crani més gruixut del que és habitual. Això feia que els ossos cranials li oprimissin el cervell i li danyessin la part funcional. El crani de la noia tenia un gruix total de 5 centímetres. Un crani normal fa com a màxim 1,5 centímetres.

La pacient tenia mals de cap molt forts, ceguera i malformacions a la cara.

L'equip mèdic, dirigit pel neuròleg Ben Verweij, va decidir reemplaçar-li el crani per un de plàstic reproduït en 3D per una empresa australiana especialitzada.

L'operació va durar 23 hores i es va fer fa tres mesos. S'ha esperat que la pacient estigués recuperada per anunciar que l'operació ha finalitzat amb èxit. La pacient està lliure de símptomes, ja fa vida normal i fins i tot ha tornat a la seva activitat laboral, segons ha informat el doctor Verweij.

La impressió en 3D es pot utilitzar per reproduir cranis en la mesura exacta i té grans avantatges, ja que els pacients es poden recuperar millor que fent servir el mètode antic, segons Ben Verweij.

Així mateix, l'hospital diu que la tècnica es pot utilitzar amb pacients que tenen problemes ossis o per ajudar a la recuperació de persones que han patit lesions greus al crani.

El cirurgià ha explicat que altres hospitals ja havien col·locat implants de crani amb èxit en pacients, però aquesta és la primera vegada que un crani ha s'ha reemplaçat completament.

stats