Salut vacunarà amb Janssen els treballadors i universitaris que marxin a l'estranger

Caldrà presentar una carta de la universitat o l'empresa contractant i un document que indiqui que el país de destí exigeix la vacunació

2 min
Estudiants fent la selectivitat  A la Facultat  De Biologia  De la UB.

MartorellEstudiants i treballadors que hagin de traslladar-se a un país en què es requereix la vacunació obligatòria per entrar-hi poden vacunar-se, encara que no estiguin dins de les franges per a qui està oberta la campanya. Els centres d’atenció primària han rebut les instruccions d’acceptar les demandes d’alumnes majors de 12 anys en programes d’intercanvi, Erasmus o altres estades acadèmiques si aporten una carta oficial de la seva universitat o de l’institut de secundària on es matricularà i un document que especifiqui que la vacuna és un requisit obligatori. En el cas de treballadors, hauran d’aportar una carta de l’empresa contractant. Segons aquestes instruccions, per als que marxin per estades de més de 21 dies s’administrarà la monodosi Janssen, tret dels estudiants d’entre els 12 i 18, que rebran la de Pfizer, l’única autoritzada de moment per a aquest col·lectiu per l’agència europea EMA.

La incertesa en el calendari de vacunació a Catalunya ha fet que alumnes catalans matriculats en universitats franceses s'hagin traslladat a centres de la comarca del Rosselló per rebre la injecció, ja que el govern de París ja fa dies que ha obert la porta a la vacunació per als majors de 12 anys, sense cap franja d'edat, a causa que entre els adults s'ha estancat el ritme d'administracions. Enric Ferrer és un d'aquests joves, que va aconseguir cita per vacunar-se al costat de Perpinyà aprofitant que ha cursat els dos primers cursos a la Universitat de Tolosa de Llenguadoc. La vacuna, explica aquest jove de 20 anys, li és indispensable per entrar al Regne Unit, on a partir del setembre completarà el doble diploma de dret anglès i francès a la gal·lesa Universitat de Bangor. "Si ara em puc vacunar a Catalunya anul·laré la cita, però com que ningú m'ha informat sobre què podia fer em vaig decidir a agafar un autobús i fer 200 quilòmetres", afirma.

Formulari per a la vacunació d'estudiants a l'estranger

Tot i que oficialment Salut encara no ha informat que obre la vacunació a aquests expatriats, el conseller Josep Maria Argimon ha dit aquest dilluns que el departament està ultimant el pla i, entrant en la recent polèmica per la vacunació de l’equip de la selecció espanyola de futbol, ha assegurat que veia més prioritari vacunar els estudiants que volen continuar amb la seva formació acadèmica a l’estranger que els esportistes. El nou conseller ha insistit que “en determinades condicions” és partidari d’eliminar l’obligatorietat de l’ús de la mascareta a l’exterior.

stats